fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Afacerile lui Sebastian Ghiță din Prahova (IV). Adrian Rădulescu, fostul adjunct al chestorului Dosaru, se lăuda că este susținut de mogul

Citește Și

- Reclamă -

Singura publicație care a investigat afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță din Prahova a fost ziarul Incomod care, de-a lungul timpului, v-a arătat combinațiile mogulului și legăturile sale cu șefi din Poliție și Justiție. Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală încă din luna decembrie, a fost prins și reținut joi spre vineri noaptea, în Serbia, având asupra sa acte de identitate false.

Citește aici detalii despre prinderea fugarului Sebastian Ghiță!

- Reclamă -

Ziarul Incomod reia astăzi cele mai reprezentative anchete care îl privesc pe fostul deputat și pe apropiații acestuia. Unul dintre cei care se lăuda că se bucură de sprijinul și susținerea lui Sebastian Ghiță este Adrian Rădulescu, fostul adjunct al chestorului Viorel Dosaru care a condus Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Adrian Rădulescu, mâna dreaptă a chestorului Dosaru, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești pe 17 august 2015, alături de Constantin Ispas, fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Prahova și de Emanuel Saghel, fost ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, fiind acuzat la acel moment de săvârșirea a două infracțiuni de cercetare abuzivă.

O plângere penală împotriva lui Rădulescu l-a vizat și pe Viorel Dosaru

- Reclamă -

Cu toate acestea, Adrian Rădulescu a fost reclamat la DNA încă din martie 2015, alături de șeful său, Viorel Dosaru și de cel de-al doilea adjunct al comandantului, comisarul șef Ionel Trandafirescu, pentru deturnare de fonduri. Șefii Poliției Prahova au fost reclamați la DNA pentru deturnarea unor fonduri destinate ajutorării victimelor inundațiilor din anii anteriori, banii fiind donați de polițiști în 2007, 2008 și 2010.

Puteți citi aici conținutul plângerii penale!

Rădulescu a mai fost prins într-un scandal monstru în iunie 2015, după ce polițistul Florian Ioniță a fost ultragiat. Ulterior, s-a descoperit că autorul fusese Laurențiu Manasieru, un afacerist protejat de adjunctul Rădulescu, dar și de ofițerul BCCO Emanuel Saghel.

Rădulescu, Saghel și Manasieru făceau parte din “familie”

- Reclamă -

Cei doi polițiști sunt finii omului de afaceri Gabriel Crângașu. Despre Manasieru, patronul Don International, se spune că de asemenea a intrat și el în “familie”, fiind recomandat tot finul lui Crângașu. În presa loacală au mai apărut informații legate de un dosar penal în care erau cercetați atât Saghel cât și Rădulescu, fiind suspectați că protejau interesele unor oameni de afaceri care la rândul lor plăteau sume mari de bani pentru serviciile prestate.

Despre Adrian Rădulescu s-a scris că a deținut o societate comercială prin intermediul soției, care era asociată cu nora afaceristului Crângașu. Și-a dorit foarte mult postul de șef al DGA, încercând să îi pună bețe în roate șefului Constantin Ispas. Rădulescu împreună cu un ofițer SRI au întocmit mai multe rapoarte informative care-l vizau pe Ispas, informațiile fiind considerate false după verificările de rigoare. După aceea, Rădulescu a ajuns pe funcția de adjunct al șefului Poliției Prahova, încercând, fără succes, să îi ia locul chestorului Viorel Dosaru.

Potrivit declarației de avere, Rădulescu deținea la acel moment un Volkswagen Golf din 2006. Nu avea nici apartamente, nici case, nici terenuri. Declarația de interese, în schimb, era foarte interesantă. Potrivit informațiilor scrise chiar de Rădulescu avea mai multe acțiuni la societăți comerciale, dar nu știa câte acțiuni și nici care era valoarea acestora.
În dosarul penal în care Rădulescu era suspect existau date că polițistului i-au fost decontate de către diverși afaceriști cheltuieli făcute în diferite excursii.

Legăturile dintre Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel, dar și Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului, și Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, de asemenea arestați în dosare de corupție instrumentate de DNA Ploiești au fost detaliate într-un articol publicat de ziarul Incomod în iunie 2015, încă dinainte ca ancheta DNA care îl viza pe adjunctul comandantului IPJ Prahova să iasă la lumină.

Citește și: Cocktail cu iz penal: Iulian Bădescu, Cristinel Toader, Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel

Rădulescu se lăuda că are susținerea mogulului Ghiță

La momentul respectiv erau mai multe zvonuri în Prahova potrivit cărora atât Adrian Rădulescu, cât și Emanuel Saghel, se bucurau de sprijinul lui Sebastian Ghiță, la acea vreme deputat. În Ploiești este de notorietate faptul că, după ce a fost numit în funcție, Adrian Rădulescu anunța în stânga și în dreapta că este susținut de deputatul Sebastian Ghiță și, după ce va sta o perioadă adjunct îl va da jos din funcție pe chestorul Viorel Dosaru, șeful Poliției Prahova.

Dosarul care a revoluționat Poliția Prahova

Pe 17 august 2015, Adrian Rădulescu, Constantin Ispas și Emanuel Saghel au fost aduși la audieri la DNA Ploiești, toți trei fiind scoși din sediul DNA târziu în noapte, încătușați, după ce procurorii au decis reținerea acestora pentru 24 de ore. Rădulescu a fost reținut pentru fapte de corupție, mai exact cercetare abuzivă, întrucât procurorii aveau indicii că, alături de Constantin Ispas, s-a folosit de amenințări și promisiuni pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri împotriva unor ofițeri din cadrul SIF Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Denunțurile au dus la constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA.

Vezi aici imagini cu Adrian Rădulescu încătușat!

Rădulescu și-a “turnat” prietenii de-o viață

Potrivit unor surse, în acea seară, disperat să scape de reținerea de către procurorii anticorupție, Rădulescu a fost dispus să facă orice pentru acest lucru, ba chiar să-i “toarne” pe Saghel și pe Ispas. Rădulescu s-a poziționat astfel în situația de a-și “vinde” tovarășii de ilegalități, prietenii săi apropiați, în schimbul libertății. Ba chiar a fost pus la confruntare cu Ispas, însă, demersul său a fost inutil, procurorii au decis totuși reținerea pentru 24 de ore.

Citește aici acuzațiile aduse de DNA celor trei ofițeri, Rădulescu, Saghel și Ispas! 

De menționat este și că instrumentarea acestui dosar a adus o premieră, în sensul în care potrivit unor surse judiciare, citate de stiripesurse.ro, procurorii DNA nu au colaborat cu SRI în acest caz. În schimb, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, celebrul „Doi şi-un sfert”, serviciul de informaţii al Ministerului de Interne. Suspecţii din dosar au fost supravegheaţi şi inregistraţi audio-video, atât pentru convorbiri telefonice, cât şi în mediul ambiental.

A doua zi după reținere, procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul Poliției Prahova, fiind vizate birourile celor trei ofițeri, Rădulescu, Saghel și Ispas. În aceeași zi, procurorii anticorupție au solicitat instanței ca Adrian Rădulescu să fie plasat sub control judiciar, după ce, potrivit surselor, ar fi colaborat cu anchetatorii atât în timpul audierilor, cât și la percheziții.

Prietenia dintre Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel, dar și Viorel Dosaru a fost dovedită și de procurorii DNA, care au arătat că atât Rădulescu, cât și Dosaru, beneficiau de șpăgile primite de Saghel de la Daniel Capră. La meciurile Petrolul la care Saghel mergea, în lojă alături de el s-au aflat și chestorul Viorel Dosaru, dar și adjunctul său, Adrian Rădulescu, de asemenea cercetat în dosar. Consumația pe care aceștia o făceau în lojă era plătită din banii clubului de fotbal Petrolul Ploiești. Deși Saghel a negat că beneficia de gratuitate în lojele de la stadion, se pare că cel care l-a “turnat” în această chestiune este chiar Adrian Rădulescu, după cum s-a arătat în referatul procurorilor.

Ce se menționa despre acest subiect în referatul procurorilor citiți aici! 

Pe 19 august 2015, la două zile după reținere, Adrian Rădulescu, adjunctul comandantului IJP Prahova de la acea vreme, a predat pistolul. În plus, la solicitarea lui Viorel Dosaru, IGPR a admis propunerea de încetare a împuternicirii pe funcția de adjunct al comandantului IJP Prahova.

Adrian Rădulescu a fost trimis în judecată

La finalul anului trecut, în decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel, Constantin Ispas și Constantin Ristea, Rădulescu fiind la acea dată încă sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de cercetare abuzivă în formă continuată (trei acte materiale corespunzătoare persoanelor cu privire la care inculpatul a folosit amenințări și promisiuni), după cum se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

“În cursul lunilor ianuarie și februarie 2013, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de ofițer în cadrul DGA – SJA Prahova, împreună cu Ispas Constantin, ofițer de poliție cu gradul profesional comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție au folosit amenințări și promisiuni pentru a-i determina pe (…) să formuleze denunțuri la adresa ofițerilor de poliție de la SIF Prahova, ce au instrumentat dosarul penal nr. 654/P/2010 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, iar denunțurile astfel obținute s-au materializat în construirea dosarelor penale nr. 72/P/2013 și 73/P/2013 înregistrate la DNA.”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut