fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
19.8 C
Ploiești
spot_img

Afacerile lui Sebastian Ghiță din Prahova (IX). Padiu și Anastasescu, oamenii puși de Ghiță să-i conducă cele mai importante afaceri

Citește Și

- Reclamă -

Singura publicație care a investigat afacerile fostului deputat Sebastian Ghiță din Prahova a fost ziarul Incomod care, de-a lungul timpului, v-a arătat combinațiile mogulului și legăturile sale cu șefi din Poliție și Justiție. Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală încă din luna decembrie, a fost prins și reținut joi spre vineri noaptea, în Serbia, având asupra sa acte de identitate false.

Citește aici detalii despre prinderea fugarului Sebastian Ghiță!

- Reclamă -

Ziarul Incomod reia astăzi cele mai reprezentative anchete care îl privesc pe fostul deputat și pe apropiații acestuia. În ultimul dosar al lui Sebastian Ghiță de la DNA sunt vizați și Bogdan Padiu și Cristian Anastasescu, oamenii puși de Ghiță să-i conducă cele mai importante afaceri: Asesoft International (Anastasescu) și Teamnet Group (Padiu).

În ziua în care cei doi au fost aduși la audieri la sediul DNA Ploiești, deși Sebastian Ghiță era deja fugar la acel moment, jurnaliștii noștri au arătat legăturile dintre cei trei. Iată ce scria ziarul Incomod în data de 27 februarie:

„În iunie 2015, procurorii DNA au arătat legăturile pe care cei doi le aveau cu Sebastian Ghiță și cum, în realitate, mogulul controla societățile conduse de Anastasescu și Padiu și cum reușea să scoată banii din respectivele firme abonate la contracte cu statul.

- Reclamă -

Cristian Anastasescu, cumnatul lui Ghiță, este deținător MINASEE HOLDING LTD Cipru agent economic care este acționar majoritar la S.C. ASESOFT INTERNAȚIONAL S.A., administrator S.C. ASESOFT INTERNAȚIONAL S.A., înregistrat ca P.F.A., calitate în care facturează servicii către S.C. MASTER SOFTWARE INFO S.R.L., care le refacturează către S.C. ASESOFT INTERNAȚIONAL S.A. și care încasează în contul curent personal sume provenind de la o parte din P.F.A. care au prestat servicii către S.C. MASTER SOFTWARE INFO S.R.L., refacturate în mod similar, și ai căror titulari erau salariați la S.C. ASESOFT INTERNAȚIONAL S.A..

Bogdan Padiu, coleg de liceu cu Sebastian Ghiță, este acționar (12,67 %) la S.C. TEAMNET INTERNAȚIONAL S.A., și împuternicit de FINTECH INVESTMENT LTD Angliaagent economic acționar (34,52 %) la S.C. TEAMNET INTERNAȚIONAL S.A. prin cumpărarea de acțiuni de la MINASEE HOLDING LTD Cipru (deținută de Cristian Anastasescu), societate engleză pe care o controlează prin KEITHA INTERNAȚIONAL INC. Belize.

Procurorii au mai arătat prin respectivul referat că în perioada 2010-2014 mai multe firme controlate de Sebastian Ghiță au facturat în total, de la diverse instituții ale statului, suma de 86.409.037 lei, fără TVA, dintre care Asesoft International S.A. 4.412.576 lei, iar Teamnet International S.A. 26.606.405 lei.

Vezi aici care sunt toate firmele controlate de Sebastian Ghiță și persoanele interpuse la conducerea lor!

- Reclamă -

Vă prezentăm, mai jos, cum reușea Ghiță să scoată bani din aceste firme, prin intermediul persoanelor care dețineau, în acte, societățile controlate de el.

În cadrul acestor circuite complexe derulate în perioada ianuarie 2012 -februarie 2015, în care SC ASESOFT INTERNATIONAL SA şi SC ASESOFT TECHNOLOGIES SRL au deţinut rolul central, contul deţinut la Banca Comercială Română SA de Vlad Iacobescu a funcţionat ca o supapă, în sensul că importante sume de bani (41.749.149 lei) au fost direcţionate către acesta (din conturile celor două societăţi comerciale mai sus menţionate), cu titlu de „cv împrumut conform contract”, de unde, ulterior, au fost, fie retrase în numerar, fie transferate în continuare către diverse persoane fizice cu titlu de împrumut.

În urma procesului de analiză, a rezultat că Sebastian Ghiță, Sorin Adrian Chirilă, Cristian Anastasescu și Costin Ciobanu, prin activităţi şi operaţiuni concertate derulate în perioada ianuarie 2012 -februarie 2015, au încercat disimularea originii ilicite a sumei de 41.749.149 lei (aprox. 10 milioane echiv. euro).

În perioada 19.09.2013 – 14.11.2013, INSOFT DEVELOPMENT & CONSULTING SRL a virat suma totală de 1.281.040 lei către trei persoane fizice fără nicio calitate în cadrul firmei, respectiv VAHID SADRI, ABOLFAZL GIVEHCHI şi FARHAD RAMEZANI, reprezentând „restituire împrumut”, bani care au fost în totalitate retraşi în numerar.

Sursa de provenienţă a banilor transferaţi o reprezintă încasări de la firme controlate de Ghiță (TEAMNET BUSINESS SERVICES SRL şi TEAMNET INTERNATIONAL SA – societăţi care, de asemenea, beneficiază de bani publici).

S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A. a încasat sume  semnificative (38.961.573 RON) în contul său deschis la BANCA TRANSILVANIA SA, bani, care au provenit de la Ministerul de Finanţe -Trezorerie. Ulterior, o parte din banii au fost transferaţi, în principal, către UTI GRUP SA (19.369.001 RON), cu justificarea „contravaloae factură”, iar o altă parte a fost fragmentată şi redirecţionată în conturile societăţilor subsidiare, cu justificările, „contravaloare facturi”, „contravaloare contract”, etc. Generic, schema fluxurilor financiare descrise între conturile societăţilor implicate este următoarea:

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE -» TEAMNET INTERNATIONAL SA -> fracţionare sume şi tranzitare aparent haotică acestora între conturile societăţilor subsidiare din grup    TEAMNET INTERNATIONAL SA.

Citește aici schema completă a circuitului banilor și cum reușea Sebastian Ghiță să-i scoată din firmele pe care le controla!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...