Vuvuzele, fluiere și mult zgomot în această dimineață în fața Penitenciarului Ploiești. Nu deținuții au fost cei care și-au manifestat nemulțumirile, așa cum s-a mai întâmplat în trecut în alte penitenciare din țară, ci angajații au fost cei care au decis să iasă în stradă și să protesteze față de atitudinea Ministrului Justiției.

”Afară cu prunele din țară”, “Cioloş şi cu Prună sunt picaţi din lună”, “Guvern tehnocrat, ne-aţi abandonat” au scandat agenții de penitenciar care au ținut să arate în acest mod faptul că sunt total nemulțumiți de felul în care ministrul îi tratează atunci când vine vorba de creșterea salarială promisă.

“Ne nemulţumeşte lipsa de decizie a ministrului Justiţiei, Raluca Prună, discriminarea legislativă pe care o practică dumneaei, lipsa dialogului social. Mai exact, în anul 2016, Guvernul a emis Ordonanţa 20 care precizează că tot sistemul de ordine publică va primi în 2016 și 2017, o majorare de 10 la sută la salariul de bază. Cu toate că suntem menţionaţi în mod special în acea ordonanţă, suntem singurii din acest sistemul de ordine publică care pe 10 septembrie, aferent lunii august, nu am primit niciun leu. Am încercat un dialog cu ministrul Raluca Prună, dialog care nu a existat absolut deloc şi ne vedeţi în stradă, iar protestele vor continua pe termen nelimitat”, a declarat Florin Stoica, secretar general al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare.

Din fericire, activitatea penitenciarului de pe strada Rudului nu a fost afectată în niciun mod pe timpul pichetării, dar protestatarii nu au exclus faptul ca, pe viitor, acest lucru să se întâmple. Stoica a precizat, referindu-se la activitatea Penitenciarului Ploiești, că “în mod sigur va avea de suferit”, pentru că salariații vor refuza ca de la 1 octombrie să efectueze ore suplimentare, iar acest lucru va duce la blocarea sistemului penitenciar.

“Nu vom pune în pericol siguranţa penitenciarului, dar va avea de suferit. Un sistem care a fost conceput să fie sigur, printr-o lipsă de responsabilitate a ministrului Justiţiei, în mod sigur se va bloca”, a adăugat Florin Stoica.

Liderii de sindicat care au participat astăzi la protestul de la Ploiești au precizat că doar la nivelul acestui penitenciar au fost înregistrate peste 9.000 de ore suplimentare, dintre care doar o parte dintre acestea pot fi recuperate, iar cele mai mari probleme le au angajații din penitenciar care lucrează în operativ, în condițiile în care nu există posibilitate legală pentru ca munca suplimentară să fie plătită.

“Din cauza deficitului de personal nu există nici posibilitatea să recuperăm prin timp liber corespunzător”, a declarat Gabriel Iofciulescu, lider de sindicat.

Vezi mai jos imagini:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here