Un agent de poliție a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii de foloase materiale necuvenite! Instanța l-a condamnat pe agentul de poliție Grigore Ciupe la o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încarcerare de 2 ani. Iată comunicatul emis de Direcția Generală Anticorupție:

La data 10.01.2018, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de inculpatul Ciupe Grigore şi a menţinut hotărârea Judecătoriei Zalău care l-a condamnat pe acesta pentru comiterea infracțiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite, prev. de art. 12 lit. a teza I-a din Legea 78/2000, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Hotărârea instanţei este definitivă.

În fapt, la data de 07.06.2017, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Sălaj, sub aspectul comiterii infracțiunii menționate.

Dosarul a fost constituit în urma sesizării din oficiu a lucrătorilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Sălaj referitoare la faptul că agentul de poliție coordona activitatea unei societăți comerciale. Din probatoriul administrat a rezultat cu certitudine faptul că, în perioada 2010-2017, agentul de poliţie a administrat în fapt o societate comercială și a efectuat numeroase operaţiuni financiare pe conturile acesteia, deși acest aspect îi era interzis potrivit prevederilor art. 45, lit. g, din legea 360/2002 privind Statutul poliţistului.

În cauză, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj au fost delegați să efectueze mai multe activități de cercetare penală în vederea obținerii probatoriului necesar.

Sursa: comunicat Direcția Generală Anticorupție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here