Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați, în timp ce primea suma de 500 euro, reprezentând a doua tranșă din suma totală de 1500 euro, pentru a-și trafica influența pe lângă un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor.

Iată comunicatul DGA:

„În fapt, la data de 02.12.2015, C.C. a depus un denunț penal împotriva șefului Postului de Poliție Fîrțănești din cadrul I.P.J. Galați – Secția 5 Poliție Rurală Rădești, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, faptă constând în pretinderea unor sume de bani pentru a ajuta o cunoștință a denunțătorului, să-i fie soluționat dosarul penal în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. Și ped. de art. 336 alin. 1 din C.P. Inițial, agentul de poliție M.D., i-a pretins suma de 500 de Euro, în schimbul promisiunii intervenției sale pe lângă procurorul de caz. Ulterior primirii acestei sume de bani, subofițerul a mai solicitat 1000 de euro în același scop, precizându-i că suma cerută inițial e prea mică.

Astfel, urmare a denunțului formulat la sediul S.J.A. Galați, sub coordonarea procurorului a fost constituită echipa operativă, care în seara zilei de 04.12.2015 a procedat la organizarea activității de prindere în flagrant a agentului de poliție M.D., imediat după ce acesta a primit suma de 500 euro de la martorul C.C. în scopul prezentat mai sus.

Polițistul a fost condus la sediul parchetului, fiind audiat de procurorul de caz, iar în urma audierii sale şi a altor martori în cauză, faţă de agentul de poliție a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 05.12.2015 a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, ce a fost confirmată de către judecător.

Agentul de poliție este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență, faptă prev. și ped. de art. 291 alin.1 Cod Penal, în referire la art. 7 din Legea nr. 78/2000 modificată.

La activitatea desfășurată, lucrătorii S.J.A. Galați au beneficiat de sprijin de specialitate din partea D.I.P.I. și I.P.J. Galați.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here