restaurant opc 00078000

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, au desfășurat o acțiune, ocazie cu care au fost verificați 12 agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la un restaurant din municipiul Câmpina, au fost identificate expuse la vânzare sticle de bere, pentru care agentul economic un deținea documente justificative de proveniență. Totodată, s-a stabilit că acesta nu a completat documentele de evidență primară obligatorii. Pe aceste considerente, persoana juridică a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, iar mărfurile a căror proveniență nu a putut fi justificată au fost confiscate.

De către reprezentanții C.J.P.C. Prahova s-a constatat că unitatea de alimentație publică nu a informat consumatorii cu privire la rețetarul de preparare a produselor servite, fapt pentru care agentul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.G. nr. 21/1992.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here