Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au acuzat agenții Secției 18 din Capitală ar fi ascuns calitatea de polițist a lui Eugen Stan și au propus clasarea cauzei în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva bărbatului, arată un comunicat de presă, citat de Mediafax. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) a anunțat a preluat și dosarul Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, constituit în urma unei plângeri din 2016, pe care, inițial, Secția 18 de Poliție a vrut -l claseze.
Pe 10 decembrie 2016, la Secția 18 Poliție din Capitală a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar polițiștii au început, în aceeași zi, urmărirea penală în rem pentru agresiune sexuală. În timpul cercetărilor, agenții Secției 18 au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zona unde a avut loc agresiunea.
Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 transmite însă în procesul verbal înaintat de polițiștii Secției 18, aceștia au arătat sistemul de supraveghere a fost instalat defectuos și nefuncțional, lucru ce a fost confirmat și de administratorul blocului, care a spus în fața anchetatorilor nu el a instalat sistemul respectiv, ci un vecin, și el personal nu știe -l folosească.
Ulterior, după ce polițiștii Secției 18 au terminat cercetările, ei au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei, în care însă nu era specificat faptul Eugen Stan este polițist.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 arată, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, după ce referatul cu propunere de clasare a fost repartizat unui procuror, acesta a cerut lămuriri, printr-o adresa, Brigăzii Rutiere a Capitalei. Mai exact, procurorul a cerut Brigăzii Rutiere a Capitalei spună dacă Eugen Stan are sau nu calitatea de polițist.
După ce procurorul de caz a primit răspunsul privindu-l pe Eugen Stan, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a trimis cauza la Biroul Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, continue cercetările.
Parchetul General investighează și agresiunea sexuală din 2016 pe care Secția 18 a vrut s-o claseze.
sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here