Un polițist din Prahova a ajuns sâmbătă seară la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu mai multe răni, după ce patru bărbați în stare de ebrietate au coborât dintr-o căruță oprită pentru control și l-au luat la bătaie. Trei dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și se află acum în arestul poliției de la Câmpina.

Citește și: Un polițist din Prahova, băgat în spital de mai mulți bărbați recalcitranți. Purtătorul de cuvânt refuză să ofere informații. EXCLUSIV

Agentul, Ramon Mugurel Căpriță, se afla sâmbătă seară singur pe raza comunei Gornet-Cricov unde efectua acțiuni pe linia de rutieră. Acesta a oprit pentru control o căruță încărcată cu lemne, în care se aflau patru bărbați din localitate în stare de ebrietate. Potrivit surselor noastre din poliție, cei patru nu dețineau acte pentru materialul lemnos și mai mult decât atât erau cunoscuți pentru problemele pe care le au cu legea. După câteva discuții aprinse, unul dintre bărbați a coborât din căruță, l-a ținut pe polițist, după care ceilalți trei l-au luat la pumni. Căpriță a reușit să-și anunțe colegii care au venit în scurt timp, între timp având loc mai multe răfuieli între agent și bărbații recalcitranți. Odată imobilizați bătăușii și duși la postul de poliție pentru audieri, agentul Căpriță a mers la spital pentru îngrijiri medicale.

Trei dintre bărbați, respectiv doi frați din comuna Gornet-Cricov, Ion Pîrvan zis ”Păcală” și Florin Pîrvan, împreună cu tatăl lor, Vasile Pîrvan, au fost reținuți, ulterior prezentați instanței și arestați preventiv pentru 30 de zile.

Iată soluția instanței:

Solutia pe scurt: ,, Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în dosarul 1187/P/2016. În temeiul art. 226 alin.2 C.proc.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatilor: – PÎRVAN ION DORIN, , cercetat pentru săv. infr. de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin.1,4 C.P., rap. la art. 193 alin.1, cu aplic. art. 44 alin.1 C.P. şi aplic. Art.77 lit.a C.P.. – PÎRVAN FLORIN, cercetat pentru săv. infr. de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin.1,4 C.P., rap. la art. 193 alin.1, cu aplic art. 77 lit.a C.P. – PÎRVAN VASILE pentru săv. infr. de ultraj, faptă prev. de art. 257 alin.1,4 C.P., rap. la art. 193 alin.1, cu aplic art. 77 lit.a C.P. ,pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 07.02.2016 şi până la data de 07.03.2016, inclusiv. În temeiul art. 230 alin.2 C.proc.pen. dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Administraţia locului de detenţie unde vor fi încarcerati inculpatii vor face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. 2 – alin. 6 C.p.p. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07.02.2016, ora 14.30. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here