fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Ajutor pentru o familie din Boldești – Scăeni greu încercată. Mama și fiul, diagnosticați cu cancer. Casa lor va fi renovată

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Un tânăr de 24 de ani și mama acestuia trec prin clipe grele. Mama a fost diagnosticată cu cancer de colon în urmă cu cinci ani, iar fiul ei suferă de o formă de cancer de piele. 
Cei doi locuiesc într-o casă modestă, în orașul Boldești-Scăeni. 
Cazul băiatului a fost preluat de un preot călugăr de la Mănăstirea Crasna, care are ajută mai multe persoane aflate în suferință. 
În scurt timp, la Boldești a avut loc o adevărată mobilizare pentru ajutorarea familiei greu încercate. Mai mulți întreprinzători care își desfășoară activitatea la Boldești, Primăria și Consiliul Local și-au unit eforturile pentru a-i ajuta. 

 

Gabriel a primit cumplita veste la anul trecut, când a mers la spital pentru investigații. Mama lui suferă de aceeași boală de cinci ani, iar bunica din partea mamei a decedat din același motiv.

- Reclamă -

Băiatul are o formă rară de cancer de piele, fiind diagnosticat cu dermatofibrosarcom protuberans cutanat.

Deși familia era înregistrată ca si caz social, femeia nu a cerut niciodată nimic în plus, în afara ajutorului social care este garantat în astfel de cazuri.

De altfel, nici nu s-a știut, până zilele trecute, că familia trece printr-o asemenea încercare.

- Reclamă -
La școala de asistenți medicali, pentru a-i ajuta pe ceilalți

Tânărul este salariat și, în paralel, urmează școala de asistenți medicali. Situația sa a devenit cunoscută după ce cazul său a fost preluat de un preot călugăr de la Mănăstirea Crasna, care ajută mai multe persoane aflate în suferință.

Preotul, împreună cu mai mulți oameni de bine – patroni de firme care își desfășoară activitatea la Boldești – l-au ajutat pe tânăr să facă mai multe investigații costisitoare, inclusiv la spitale din București.

Este un băiat cu un suflet mare. Păcat că s-a îmbolnăvit. Este muncitor, nu a cerut niciodată nimic și vrea să se facă asistent medical nu pentru bani, ci pentru că vrea să-i ajute pe alții. Noi, acum, încercăm să-l ajutăm cu ce putem„, ne-a spus administratorul unei firme din Boldești, care a dorit să păstreze anonimatul.

Casa familiei va fi renovată

În afara banilor pentru investigațiile medicale și alte cheltuieli aferente, cei care îl ajută pe Gabriel vor strânge banii și materialele necesare și vor asigura și forța de muncă pentru renovarea casei în care tânărul locuiește cu mama sa.

- Reclamă -

Cazul a intrat în atenția Primăriei Boldești și a Consiliului Local. Autoritățile locale au dispus imediat eliberarea autorizației pentru renovarea casei aflate în stare precară.

Contactat de Ziarul Incomod, primarul Constantin Bucuroiu a explicat că instituția pe care o conduce va pune la dispoziția familiei și un spațiu de locuit în căminul Liceului Tehnologic Teodor Diamant, din Scăeni, cu toate condițiile, pe durata renovării casei.

Lucrarea va consta în renovarea completă a locuinței, repararea acoperișului și izolarea termică a imobilului.

În acest timp, Gabriel luptă să se vindece. Tipul de cancer cu care a fost diagnosticat are o rată mare de recuperare, potrivit site-urilor medicale. Iar ajutorul pe care îl primește de la cei din jurul său este crucial.

La 24 de ani, deși se află în suferință, Gabriel are viitorul înainte. Și, trecând prin astfel de momente, va deveni un cadru medical dedicat, gata mereu să-i ajute, la rândul său, pe ceilalți.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut