Al treilea caz de gripă porcină a fost confirmat în Ploiești! Din nefericire, persoana în cauza, un bărbat în vârstă de 79 de ani, a decedat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În prezent, în spital mai sunt internate alte trei persoane suspecte că au contactat virusul AH1N1. În cazul acestora au fost trimise probe biologice (exudate faringiene) care vor fi analizate la institutul Cantacuzino din capitală și momentan se așteaptă rezultatele care vor confirma sau infirma gripa porcină. Persoanele în cauză sunt internate pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Celelalte două victime decedate din cauza virusului gripei porcine sunt o femeie în vârstă de 78 de ani, cunoscută cu afecțiuni pulmonare, și un bărbat de 59 de ani. Ambii au decedat la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Detalii aici!

Predispuse să se îmbolnăvească sunt persoanele cu imunitate scăzută, în mod special bătrânii cu boli cronice și copiii. Boala se transmite prin contact direct sau indirect. Astfel, virusul se poate lua de la o persoană bolnavă care tuşeşte fără să-şi protejeze gura, dar şi prin simpla strângere de mână sau pupatul pe obraz al unui bolnav.

Simptome:

– Febră  38 – 38,5 grade Celsius
– Tuse
– Secreţii nazale
– Oboseală
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane
– Stare de vomă
– Diaree

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here