front

frontZiarul Incomod a prezentat, pe data de 15 mai, o situație incredibilă de la Sinaia, întâmplată chiar sub ochii șefilor Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Este vorba de mașini ale Poliției Locale Sinaia care au rampă cu lumini roșii – albastre, pe care scrie Poliția. Acest detaliu a fost observat de un cititor al ziarului nostru în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia trecerii unei delagații NATO prin Sinaia, dar deși era prezent acolo inclusiv chestorul de Poliție Viorel Dosaru, nimeni altcineva nu s-a sesizat.

Pentru mai multe detalii recitiți acest articol: Legea nu e valabilă și pentru Poliția Locală Sinaia (FOTO)

La scurt timp după publicarea articolului de mai sus, coincidență sau mai degrabă nu, însemnele ilegale de pe mașinile Poliției Locale au fost acoperite cu autocolant. Numai că minunea nu a ținut mult, iar de curând autocolantele au fost îndepărtate de pe mașini, care se afișează, din nou, cu însemnele Poliției Române.

Reamintim că prin articolul 31 din Hotărârea de Guvern nr. 1332/2010 privind regulamentul cadrelor de organizare și funcționare a Poliției Locale:

”(1) Pe timpul desfășurării activităților de serviciu, pe raza comunelor, a orașelor, a municipiilor, personalul poliției locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv “POLIȚIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscripția trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, și să aibă aceleași dimensiuni.

(2) Însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituții sau autorități publice si sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj și capotă, pentru a fi vizibile din orice poziție.

(3) Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră și cu mijloace speciale de avertizare sonoră.”

Singurele autoturisme care au voie să folosească astfel de semnale sunt enumerate în alin. 2 al art. 32 din OUG 195/2010, mașinile Poliției Locale nefăcând parte din această categorie. ”Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b) pentru lumina albastră – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.”

Am cerut un punct de vedere din partea reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, pentru a afla dacă s-au luat măsuri vizavi de această situație, pe care îl vom publica de cum îl primim.

Vezi mai jos fotografii realizate miercurea trecută în Sinaia cu mașini ale Poliției Locale de pe care s-a dat autocolantul jos:

11694194 743346165787879 1993955550 n

11719925 743346172454545 773571418 n

11721941 743346155787880 1726532321 n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here