alerg spitalul copii

alerg spitalul copii11 oameni ambițioși au pus la punct un proiect revoluționar pentru copiii din România! Aceștia doresc construirea de la zero a unui spital de oncologie și hematologie pediatrică, în totalitate cu fonduri private. Visul nu se oprește aici: inițiatorii doresc ca spitalul să vină în sprijinul tuturor copiilor care au nevoie de astfel de tratamente medicale, dar care nu și le permit. Astfel, după înființarea centrului medical, se dorește ca serviciile să fie oferite gratuit, tot din fonduri adunate din donații. Mai mulți medici de renume și-au manifestat deja interesul de a lucra pro-bono în cadrul spitalului, odată ce va fi deschis.

Un calcul realizat de cei implicați arată că dacă fiecare român ar dona câte un leu, o dată la nouă luni, banii ar fi suficienți pentru înființarea spitalului. Trei ani- atât și-au propus inițiatorii de la 1leu.org să dureze colectarea fondurilor. Acest lucru ar însemna patru lei din partea fiecărui român.

Locația nu a fost încă stabilită, dar inițiatorii doresc un spațiu verde, în care copiii să se poată plimba în aer liber, un “alt fel” de spital decât cele care sunt momentan în România. Cel mai probabil, centrul medical va fi amplasat între Ploiești și București.

Pentru a determina oamenii să se alăture cauzei lor, inițiatorii organizează mai multe activități sportive. Una dintre ele va avea loc pe 9 mai, la Sala Sporturilor din Ploiești, începând cu ora 9. Toți cei care vor să ajute sunt invitați să alerge pentru viitorul spital de oncologie al copiilor, cu o donație de minim 1 leu.

Astfel de evenimente urmează să fie organizate lunar, concomitent în mai multe orașe din țară, până la colectarea fondurilor necesare. Astfel, fiecare dintre noi poate pune umărul la construirea unui spital modern pentru copiii noștri!

Mai multe detalii despre organizație găsiți pe site-ul www.1leu.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here