fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Alegeri 2024 Până la ce oră vor fi deschise secțiile de vot

Citește Și

- Reclamă -

Modificări în programul secțiilor de vot la alegerile locale din acest an. AEP a anunțat că acestea se vor închide la ora 22:00, față de ora 21:00 cum a fost la alegerile anterioare.

Noutatea se va aplica la alegerile locale și europarlamentare din acest an. Oamenii vor ieși la vot pe data de 9 iunie.

Președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59, dacă situația o impune, a declarat, marți, într-o conferință de presă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.

- Reclamă -

„Votarea începe la 7 dimineața și se termină la ora 22:00. Totuși, acolo unde, în mod excepțional, președintele secției de votare decide, pentru că observă că sunt cetățeni care încă nu au apucat să voteze, dar ei se află în interiorul secției de votare sau în preajma, în imediata apropriere a secției de votare și stau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot, președintele secției de votare poate să decidă prelungirea votării până la 23:59, când sistemul electronic de înregistrare la vot va fi închis automat”, a spus președintele AEP.

La nivel național, vor fi aproape 19.000 de secții de votare pentru alegerile locale și europarlamentare 2024. În străinătate, unde se va putea vota doar pentru europarlamentare, vor fi 915, un număr dublu față de cel de la alegerile precedente, după cum a explicat Toni Greblă.

Dintre secțiile de votare de la nivel național, 7% (adică 1.289) se află în Municipiul București, 9% (1.782) la orașe, 27% (5.186) în alte municipii și 57% (10.698) în comune.

- Reclamă -

Numărul total al alegătorilor pentru alegerile locale din 9 iunie este de 18.968.054 de persoane cu drept de vot, arată datele prezentate de Toni Greblă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...