Vor fi alegeri anticipate în două orașe din Prahova, Bușteni și Băicoi, după ce primarii de acolo au plecat din funcție, iar la ora actuală atribuțiile acestora au fost preluate de viceprimari! În cazul orașului Băicoi, fostul primar Ciprian Stătescu și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv de o instanță. În ceea ce privește orașul Bușteni, Emanoil Savin a renunțat la funcție după ce a câștigat un mandat în Parlamentul României.

Iată ce spune Guvernul României despre alegerile care vor avea loc în iunie:

“Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii – Moinești, județul Bacău, Craiova, județul Dolj, Târgu Jiu, județul Gorj, Lupeni, județul Hunedoara, Roman, județul Neamț, nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Precizăm că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here