Curtea Constituțională va decide astăzi dacă ne vom alege primarii dintr-un tur de scrutin sau din două. Pentru partidele mari implicate ar fi bine în două tururi. Mai o combinație, mai o promisiune, mai o alianță între tururi. Conform anumitor surse, CCR va stabili că alegerile vor avea un singur tur. Să vedeți avalanșă de selfiuri cu cetățenii, plimbări prin parcuri, piețe, oboare, magazine, străzi neasfaltate, cartiere mărginașe. Vom avea impresia că asupra noastră, Divinitatea ne-a trimis o pleiadă de personaje mesianice care ne vor scoate orașele și comunele la liman. Vom rivaliza cu țările occidentale ce de atâta timp le invidiem.

Că va fi într-un tur sau două, noi cu ce ne alegem mergând să alegem? De mâine vom vedea dacă ne vor putea convinge din nou că votul meu și al tău contează. Contează într-un tur? În două? Prea puțin. Jocurile de culise vor exista, alianțe contra naturii se vor face, iar promisiunile către cetățeni vor fi înlocuite cu promisiunile către băieții care vor putea face posibilă ieșirea pe post a unuia sau altuia. Să nu ne mai păcălim, la fiecare schimbare de regim își vor aduce oamenii, protejații, vor trebui să împartă cașcavalul, atâta cât mai e. O fac și dacă alegem într-un tur și dacă alegem în două.

Singura problemă este că nu mai e liber la găleți și la mălai, dar fac pariu că de mâine, cinci mai, vor găsi ei o combinație să poată da alegătorului ceva cu care să-l ”motiveze” îndeajuns ca acesta să se ducă la vot. Chiar și într-un singur tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here