Apar tot mai multe cazuri de gripă porcină! Doi adulți din județul Dâmbovița au fost diagnosticați cu această boală, analizele fiind confirmate la Institutul Cantacuzino din București, iar trei copii sunt suspecți că au luat virusul AH1N1.

Și în Prahova este în vigoare alerta, săptămânal fiind trimise probe către laboratorul de la Institutul Cantacuzino.

„Ministerul a stabilit că Prahova este județ sentinelă, așa că trimitem în fiecare săptămână, de la cazurile unde există suspiciunea unei infecții cu virus, probe către laboratorul de la Institutul Cantacuzino. Săptămâna asta am trimis 3 probe. Momentan, noi nu avem cazuri confirmate de gripă porcină și nici internări masive în spitale, care să ne alarmeze. Dar suntem atenți la ce se întâmplă.”, a declarat dr. Anca Dobrescu, directorul DSP Prahova, pentru max-media.ro

Predispuse să se îmbolnăvească sunt persoanele cu imunitate scăzută, în mod special bătrânii cu boli cronice și copiii. Boala se transmite prin contact direct sau indirect. Astfel, virusul se poate lua de la o persoană bolnavă care tuşeşte fără să-şi protejeze gura, dar şi prin simpla strângere de mână sau pupatul pe obraz a unui bolnav.

Simptome:

– Febră  38 – 38,5 grade Celsius
– Tuse
– Secreţii nazale
– Oboseală
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane
– Stare de vomă
– Diaree

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here