fbpx
luni, mai 29, 2023

Alertă: Mină de război descoperită în Marea Neagră

Citește Și

- Advertisement -
O mină marină a fost descoperită în această dimineață de pescadorul românesc „Olimpus 1”, în largul Mării Negre. Comandantul a informat imediat autoritățile.

În urma sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat pornirea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale a declarat: 

„Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

- Advertisement -

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

- Advertisement -

Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției.”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Când se face dezinsecție și deratizare în Ploiești

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10,...

Mai Multe Articole Ca Acesta