fbpx
luni, mai 27, 2024
spot_img

Alertă în Prahova din cauza dispariţiei unui copil internat la un spital de psihiatrie. „Este îngrijorător că nu l-au găsit până acum“

Citește Și

- Reclamă -

Cosmin Viorel Vraicu (14 ani), pacient al Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, este căutat de poliţie după ce a dispărut fără urmă din curtea unităţii medicale unde era internat. Adolescentul nu este diagnosticat cu o afecţiune psihiatrică, dar este cunoscut cu probleme de comportament.

Cosmin este de fel din Baia Mare şi nu este pentru prima dată când alege strada în loc să rămână într-un centru dedicat unde ar putea primi ajutor de specialitate. A fost internat la Voila în urmă cu zece zile şi urma un program de consiliere specific adolescenţilor cu tulburări de comportament.

- Reclamă -

Sâmbătă după-amiază, Cosmin şi ceilalţi pacienţi minori de la spitalul Voila au ieşit afară în curte, unde s-au jucat o perioadă cu mingea. Se pare că într-un moment de neatenie al asistenţilor care supravegheau grupul de pacienţi, adolescentul a fugit din curtea spitalului. Nu se ştie deocamdată ce cale a ales.

Medicul Irina Minescu, managerul Spitalului Voila din Câmpina, a precizat pentru ”Adevărul” că cel mai probabil băiatul a sărit gardul aflat în spatele pavilioanelor unde sunt internaţi pacienţii minori. Minescu a precizat că au mai fost cazuri de plecări voluntare din spital, dar pacienţii erau găsiţi în câteva ore. ”Este îngrijorător că poliţia nu l-a găsit până acum. A trecut o noapte”, a spus managerul spitalului, referindu-se la dispariţia lui Cosmin.

Pe poarta principală nu a ieşit pentru că acolo exisită un sistem de alarmare, iar plecarea lui ar fi fost observată imediat de către portar.

- Reclamă -

Pavilioanele pentru pacienţii minori se află pe un teren în pantă. În spatele clădirilor se află un gard care dă într-o zonă semiîmpădurită. Administratorii spitalului au supraînălţat de-a lungul timpului acest gard tocmai pentru că era frecvent ”abordat” de către copiii şi adolescenţii internaţi aici.

Despre Cosmin se ştie că nu avea bani la el. Primise o sumă, dar pe care a cheltuit-o ca să-şi cumpere un telefon mobil. Aparatul a fost găsit însă în cameră.

În momentul dispariţiei Cosmin era îmbrăcat într-o geacă din tercor de culoare maro, pantaloni de trening de culoare închisă cu o dungă lateral de culoare albă, un fes multicolor şi ghete de culoare neagră.

Este greu de precizat unde se află în acest moment băiatul. Spitalul Voila se află la o distanţă destul de mare de centrul oraşului Câmpina, aproximativ 5 kilometri. În plus, unitatea medicală este înconjurată de pădure. Pe drumul principal circulă regulat curse de transport în comun, dar doar până la orele 19.00-20.00.

- Reclamă -

Căutările au început încă de sâmbătă după-amiază când s-a constatat dispariţia lui Cosmin. Au fost echipe ale anagajaţilor spitalului care au căutat în zona, dar şi echipe ale poliţiei care au verificat centrul oraşului. Există posibilitatea ca băitaul să fi mers spre gara şi de acolo să se fi suit într-un tren.

Directorul spitalului Voila a precizat că se va face şi o anchetă internă pentru  a se stabili ce s-a întâmplat în ziua dispariţiei şi dacă supraveghetorii şi-au făcut treaba.

Este important de precizat că pacienţii internaţi la spitalul din Voila nu sunt ţinuţi închişi, cu gratii la geam, acest gen de izolare fiind total contra – indicat de prevederile legale. În plus Cosmin nu era un pacient care punea probleme deosebite, iar în timpul terapiilor era cooperant.

Sursa: adevarul.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...