Alexandri Nicolae, directorul  SC Transport Călători Express SA, societate la care acţionar majoritar este Consiliul Local Ploiești, a anunțat marți că va demara procedurile de executare silită a Primăriei Ploiești, pentru a recupera de la administraţia locală suma de 11 milioane de lei, câştigată în instanţă, conform unei sentinţe definitive pronunţate la începutul acestui an.

Totodată, managerul societăţii de transport public a susținut că ia în calcul o nouă sesizare a instanţei pentru a solicita şi penalităţi de întârziere aferente aceleiaşi sume.

“Neajungând la un acord până acum în ceea ce priveşte plata acestei sume, deţinând o sentinţă definitivă şi irevocabilă, suntem nevoiţi, pentru a face plata datoriilor pe care le are societatea, să întrunim CA-ul.

Le voi propune demararea procedurilor de executare silită a Primăriei municipiului Ploieşti. Consider că s-au epuizat aceste negocieri pe care le tot avem de două luni, care nu s-au finalizat cu înscrierea în niciun document a unei promisiuni de plată într-un termen rezonabil sau chiar a unei eşalonări într-un termen scurt”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

Vă reamintim faptul că suma de 11 milioane de lei pe care conducerea TCE Ploiești o așteaptă de la executivul ploieștean reprezintă  cota TVA pe care societatea nu a primit-o în anul 2010 pentru abonamentele gratuite oferite pensionarilor și legitimațiile de călătorie reduse cu 50% acordate elevilor și studenților.

Din acest motiv, considerând că municipalitatea ar trebui să suporte cota TVA, TCE s-a îndreptat împotriva Primăriei Ploieşti în instanță, iar în luna ianuarie a acestui an a obţinut o sentinţă definitivă care îi dă dreptate şi prin care societatea trebuie să primească suma respectivă.

1 COMENTARIU

  1. Sistati subventiile pentru TCE . Societatea asta trebuie sa traiasca numai din incasarea biletelor si abonamentelor la liber . Iar daca nu , sa moara .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here