fbpx
luni, mai 29, 2023

Alexandru Rafila: O parte din restricţii vor fi reduse până la sfârşitul lunii martie

Citește Și

- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, potrivit adevarul.ro, că peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă. Potrivit acestuia din martie vor fi luate măsuri de relaxare. Până atunci, acesta a precizat că vârful valului 5 ar putea fi observat în perioada 10 – 15 februarie.

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem două diferenţe.

- Advertisement -

E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a spus Rafila potrivit sursei citate.

„Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ţi continui activitatea şi înseamnă relocarea de personal de pe alte secţii. E o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unităţi, cu asistenţă de la DSP şi Ministerul Sănătăţii. Ne pregătim şi pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ţinem lucrurile sub control”, a mai spus ministrul.

Opinia ministrului Sănătății este că vârful acestui val se va observa în perioada 10 – 15 februarie, iar după numărul cazurilor va scădea.

- Advertisement -

„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

„Aş vrea să va anunţ în premieră, în curând venim cu detalii, stabilim un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări şi în concordanţă cu interesele de sănătate publică, dar şi cele care ţin de funcţionarea economiei în România”, a a mai afirmat ministrul.

Foto adevarul.ro.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta