Mureșan Alexe Călin, profesorul de matematică din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești, acuzat că a luat bani de la studenți pentru a le acorda o notă de trecere la examen, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare. Acesta a fost găsit vinovat pentru luare de mită în formă continuată. În plus, instanța a decis să confiște de la profesor suma de 44.140 lei și să menţine măsura asiguratorie a sechestrului instituit contului bancar deschis pe numele profesorului la o unitate CEC Bank, suma la care se adaugă 11.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Pentru că profesorul Alexe Mureșan suferă de anumite afecțiuni, Tribunalul Prahova nu a dat ca pedeapsă complementară cea a muncii în folosul comunității, așa cum se întâmplă în mod frecvent în cazurile în care inculpații primesc pedepse cu închisoare, dar cu suspendare „nu va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii din cauza stării de sănătate”, conform portalului instanțelor de judecată.

Lectorul universitar a fost prins de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și de polițiști din cadrul DGA Prahova cu 17.150 lei șpagă primită de la studenți la un examen. Banii erau dați de studenți pentru a promova examenul la material predată de Mureșan. În urma anchetei, procurorii au stabilit că profesorul primise în total suma de 45.000 de lei de la 80 dintre studenții săi.

Ziarul Incomod a prezentat în exclusivitate această informație. Citește aici mai multe detalii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here