Zvonurile care au speriat PSD Ploiești cum că la alegerile pentru primar ar putea candida Grațiela Gavrilescu din partea ALDE și PSD, lăsându-i pe social democrați cu ochii în soare și gândul la Dragnea, au fost rapid infirmate de consilierii locali ai partidului. Se pare că a fost doar o sperietură, iar umbra neagră a ALDE nu va acoperi PSD-ul la Ploiești. Numai că, lăsând la o parte sondajele interne de partid, desemnarea candidatului se va face de la București. Că așa e în politică, fiecare filială de partid are Înalta Poartă la care trebuie să asculte și să e închine.

Nu cred că există niciun context în care cei de la București să le dea o ”întoarsă” celor de la Ploiești. Nu cred că Popescu Tăriceanu are destule Citroenuri ca să-i convingă pe social democrați să accepte să defileze cu Grațiela Gavrilescu. E o glumă, desigur. Ideea este că încă de la înființare, ALDE a fost remorca de bagaje trasă de autocarul PSD. Forța partidului lui Tăriceanu a venit exact din concubinajul cu PSD. De unul singur ar fi fost în scurt timp în postura PNȚ CD-ului. Un nume, un partid și-atât. Se prea poate ca zvonul cu ALDE care vine cu candidat și pentru PSD să fi pornit tocmai de la PSD ca să mai liniștească lupta internă care se dădea între susținătorii celor doi social democrați care vor să prindă fotoliul de primar. Singurul ajutor pe care ALDE îl poate da PSD-ului este după alegerile locale când, dacă prinde locuri de consilieri, pot încerca un neoUSL la Ploiești.

În rest, bătălia se va da între PSD și PNL la Primăria Ploiești. Acum e de văzut cât din electoratul PNL vor rupe ALDE și cei doi candidați independenți. Electoratul PSD e bine știut și de-a lungul timpului nu a sărit din linia partidului, în timp ce electoratul PNL este împrăștiat între ALDE care e format din foști liberali. Ca și votanții celor doi candidați care la un moment dat au fost tot liberali. Singurul segment la care ar trebui să lucreze PNL-ul ar fi cel al nehotărâților sau a celora care până acum nu s-au dus la vot motivând scârba pentru clasa politică. Dar pentru moment toate calculele sunt de prisos, PSD-ul păstrând candidatul de la Ploiești mai ascuns decât planurile rachetei invizibile nord coreene. Să producă PSD o surpriză? Cu cine? Poate doar dacă îl vor propune pe Ion Iliescu pentru Primăria Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here