După ce ani de zile s-a vorbit despre drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ca o alternativă la DN1, de abia acum se fac primii pași pentru realizarea proiectului, după ce acesta a fost preluat de autoritățile centrale. Compania Naţională de Investiţii a lansat licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate.

În județul Prahova, drumul este practicabil doar pe tronsonul Câmpina – Valea Doftanei, unde o porțiune a fost deja reabilitată de Consiliul Județean, iar o alta este inclusă într-un proiect cu fonduri primite prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Din Valea Doftanei spre Săcele, peste munte, este drum forestier care nu mai poate fi practicat nici măcar de amatorii de 4×4.

Acest tronson ar urma să fie realizat de Compania Naţională de Investiţii, din subordinea Ministerului Dezvoltării. Promisiuni au existat şi în trecut, la un moment dat această şosea fiind inclusă pe lista de investiţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, înainte ca oficialii CNAIR să renunţe complet la proiect. Acum, obiectivul a fost preluat de CNI, iar Consiliul Judeţean Prahova a predat recent două terenuri către compania naţională, pentru a permite realizarea investiţiei, relatează telegrama.ro.

Licitația pentru studiul de fezabilitate a fost lansată de către CNI, iar ofertele vor fi deschise pe 19 mai, urmând ca studiul să fie gata în patru luni, anunță Digi 24. Viitorul drum ar urma să aibă două benzi, câte una pentru fiecare sens și o lățime de opt metri.

“Drumul este modernizat pe tronsonul cuprins între km 0+000 şi km 35+100, cu structura rutieră alcătuită din îmbrăcăminţi asfaltice şi pietruit sau impracticabil pe tronsonul cuprins între km 35+100 şi km 63+594 (28,494 km). Porțiunea de drum cuprinsă între km 35+100 – 37+620 se află, în prezent, în curs de reabilitare, prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL II). Contractul de proiectare și execuție pentru acest tronson a fost încheiat în anul 2019 și se află în etapa de proiectare. Reabilitarea DJ 102 I ar asigura o legătură rutieră facilă între două judeţe dezvoltate puternic economic, Prahova şi Braşov, realizând tranzitul de persoane şi marfă, materii prime, materiale, resurse energetice, forţă de muncă. DJ 102 I asigură legătura rutieră între DN 1 (Bucureşti – Braşov) din localitatea Câmpina cu DN 1A (Ploieşti – Vălenii de Munte – Săcele)”, se arată în documentaţia elaborată de Consiliul Judeţean Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here