Ambasada Suediei a avut miercuri pe Facebook două postări care au ironizat subtil ipoteza tentativei de asasinat lansată marți seară de Liviu Dragnea. Șeful PSD s-a încurcat în detalii a doua zi când a vorbit despre cei patru presupuși asasini de la Athenee Palace, iar Ambasada Suediei a postat în primă fază un anunț despre grupul ABBA, care are fix patru membri.

Internauții s-au amuzat copios, dar distracția a continuat când ambasada a postat povestea unui celebru asasinat din secolul 18, când regele suedez Gustav III a fost împușcat la Operă de cinci membri ai aristocrației. ”Cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă”, se intitulează postarea.

Câteva zile mai târziu, regele a murit din cauza rănilor. ”Povestea regelui Gustav III e una dintre cele mai interesante din istoria regalității suedeze. Moștenirea sa e extrem de puternică și azi, mai ales sub forma unor importante clădiri și instituții, precum Academia, Teatrul Regal, Opera și Baletul”, scrie Ambasada.

Reamintim că Ambasada Suediei a mai fost în atenția publică în urmă cu trei săptămâni, când a rezistat presiunilor venite dinspre guvern să declare că plăcuțele M..E PSD sunt ilegale. Ambasada a susținut constant că plăcuțele sunt obținute legal în Suedia și că pot fi utilizate și în România.

Vezi aici postările Ambasadei Suediei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here