incomod politia locala

Luni, șoferul unui autobuz 101, care înlocuia un tramvai de pe traseu cu defecțiuni tehnice, a fost oprit de un echipaj al Poliției Locale Ploiești, în zona Pieței Centrale și întrebat de ce circulă pe interzis, pe strada George Coșbuc. Șoferul le-a explicat polițiștilor locali că circulă pe ruta tramvaiului 101 și, prin urmare, poate intra pe interzis, cu atât mai mult cu cât pe acea stradă exista și o stație.

Dar povestea se pare că a început mai devreme în aceeași zi, când șoferul “și-a permis” să le arate acelorași polițiști locali alte mașini oprite într-o stație de autobuz, din cauza cărora nu putea opri.

“Conduceam pe traseul 30, trebuia să intru în stație la Gara de Sud, spre Hipodrom, pe partea cu gara și erau trei mașini oprite în stație, iar eu am oprit pe prima bandă pentru că nu puteam intra în stație, eram și pe autobuz articulat, lung, stăteam curbat, nici măcar nu puteam vedea în oglindă dacă pot să închid ușile. În acel moment a trecut respectivul echipaj de Poliție Locală, cred că erau de la circulație. Sunt același echipaj căruia cu câteva luni în urmă, la nord, le-am arătat o mașină oprită neregulamentar chiar în fața lor, dar nu au făcut nimic. Și acum le-am zis: “Nu vedeți că de abia puteți să treceți pe lângă mine?! Nu vedeți mașinile acestea parcate în stație?!” Și polițistul mi-a răspuns: “Vezi-ți, domne, de treabă. De ce ești tare în gură?”. Le-am spus că nu sunt tare în gură, dar că i-am rugat să își facă meseria, le-am vorbit frumos, nu i-am jignit. Nu au oprit, au plecat.

Când am ajuns la Hipodrom, m-au anunțat de la dispecerat să preiau un autobuz 101, că a rămas tramvaiul în pană. Am luat 101, aveam călători în autobuz și pe strada cu interzis ei tocmai ieșeau. Când m-au văzut, au luat-o pe Oilor și m-au așteptat în sensul giratoriu unde m-au tras pe dreapta și mi-au spus: “Ia zi, domne, mai ești șmecher? Că acum îți dau amendă că ai intrat pe interzis”. I-am spus să își facă meseria și să-mi dea amendă dacă asta trebuie să facă, dar i-am explicat că sunt pe traseul 101, că am călători în autobuz, iar aceștia trebuiau lăsați în stație, pe același traseu pe care circula tramvaiul. Apoi au înțeles că am voie să merg pe acolo și m-au lăsat în pace. Mi-au dat actele și am plecat.

Ambițioși, profită de ținuta pe care o au. Dar sunt foarte multe mașini parcate de-a valma, dar trec pe lângă ele de zici că sunt ieșiți să se plimbe cu mașina prin oraș, doar ca să vedem că avem Poliție Locală, dar rolul lor nu este acesta. Trebuie să-i vedem că și fac ceva. Nu sunt răzbunător, dar în momentul în care avem un autobuz oprit în stradă și tu de abia treci pe lângă el, pe contrasens, nici măcar atunci nu verifici de ce au oprit așa? Măcar de mine trebuia să se ia dacă, să zicem, nu i-ar fi văzut pe ceilalți în stație. Dar ei nu au treabă, se plimbă cu mașina doar ca să fie văzuți. Pe Republicii la fel, sunt acele locuri de parcare la Caraiman, către nord în dreapta, șoferii doar trebuie să vireze dreapta ca să intre în parcare, dar toți opresc pe prima bandă. Trece Poliția pe lângă ei, dar nu le zice nimic”, ne-a declarat șoferul TCE.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg un lucru,in OG 195/2002,Pol.Loc.nu este indreptatita sa aplice sanctiuni la regimul circulatiei,at aceste sanctiuni sunt nule.Trebuie pus la punct acest lucru.Ei pot supraveghea,dar nu aplica sanctiuni,nu sunt pregatiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here