O fermă de păsări din Ciorani a fost amendatp cu 100.000 lei, după ce inspectorii Gărzii de Mediu Prahova au descoperit că apa subterană era poluată din cauza dejecțiilor rezultate. În plus, Garda de Mediu a descoperit că societatea nu avea autorizații de construire pentru platforme de colectare a dejecțiilor.
“În urma unei sesizări primite , comisarii GNM CJ Prahova au aplicat unei societăți ce desfășoară activitatea de creștere a păsărilor din Comuna Ciorani, o sancțiune contravențională în valoare totală de 100.000 lei pentru neregulile identificate.
La verificarea în teren, comisarii de mediu au constatat nerespectări ale condițiilor prevăzute în Autorizația Integrată de Mediu în sensul că valorile indicatorilor de calitate ai apei subterane prezentau creșteri față de valorile prevăzute în actul de reglementare iar platforma de depozitare a dejecțiilor de pasăre rezultate din activitate, nu era conformă, societatea neprezentând niciun fel de document cu privire la construcția acesteia.
În consecință, GNM CJ Prahova a înaintat către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activității cu termen de remediere a deficiențelor.”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here