Polițiștii prahoveni au dat amenzi de peste o sută de mii de euro de “1 Mai”, majoritatea pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. Au fost întocmite și patru dosare penale pentru falsificarea declarației pe propria răspundere.

Comunicatul Prefecturii Prahova:

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 01 mai 2020, au fost controlați 16 agenți economici, au fost verificate peste 1700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste  1100 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru șapte persoane. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Mai precis, este vorba despre adeverințe de angajat pe care cei în cauză le-au prezentat polițiștilor și care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 1 mai, 311 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 480.000 lei. Dintre acestea, una a fost pentru fapte de natură economică, 37 pentru contravenții în context, iar 273 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

Suplimentar, față de cele menționate mai sus, și efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au aplicat, în data de 01 mai 2020, 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 46900 lei, în baza prevederilor OUG nr. 1/1999, precum și 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 700 lei, în baza prevederilor Legii nr. 61/1991

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here