fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Amenzi de peste 160.000 de lei date de DSV Prahova în zonele turistice

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova a aplicat amenzi de peste 160.000 de lei şi a confiscat aproape 70 de kilograme de carne şi preparate din carne în urma a mai bine de 1.000 de controale derulate în această vară la unităţile alimentare şi cele de vânzare cu amănuntul din judeţ.

Acţiunea, derulată între 1 iunie şi 31 august, s-a derulat în special în zonele turistice din Prahova şi pe drumurile care le traversează. Conform bilanţului prezentat marţi, DSVSA a controlat 1.001 unităţi, inclusiv carmangerii, măcelării, depozite alimentare şi pensiuni turistice.

Au fost identificate numeroase neconformităţi, privind manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare, în urma cărora au fost aplicate 4 sanciuni; comercializarea de produse alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar – 15 sancţiuni; nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare – 5 sancțiuni; ambalare şi etichetare necorespunzătoare – 8 sancţiuni; nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare – 3 sancţiuni; neexecutarea acţiunilor DDD sau efectuarea în mod necorespunzător- 1 sancţiune, a transmis DSVSA Prahova.

- Reclamă -

În total, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în baza HG nr.984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, acestea având o valoare totală de 163.400 de lei iar în plus s-a dispus şi confiscarea a 68,1 kilograme de carne şi preparate din carne, a mai anunţat DSV.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img