Sursa foto: cugetliber.ro Foto cu caracter ilustrativ
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova a aplicat amenzi de peste 160.000 de lei şi a confiscat aproape 70 de kilograme de carne şi preparate din carne în urma a mai bine de 1.000 de controale derulate în această vară la unităţile alimentare şi cele de vânzare cu amănuntul din judeţ.

Acţiunea, derulată între 1 iunie şi 31 august, s-a derulat în special în zonele turistice din Prahova şi pe drumurile care le traversează. Conform bilanţului prezentat marţi, DSVSA a controlat 1.001 unităţi, inclusiv carmangerii, măcelării, depozite alimentare şi pensiuni turistice.

Au fost identificate numeroase neconformităţi, privind manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare, în urma cărora au fost aplicate 4 sanciuni; comercializarea de produse alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar – 15 sancţiuni; nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare – 5 sancțiuni; ambalare şi etichetare necorespunzătoare – 8 sancţiuni; nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare – 3 sancţiuni; neexecutarea acţiunilor DDD sau efectuarea în mod necorespunzător- 1 sancţiune, a transmis DSVSA Prahova.

În total, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în baza HG nr.984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, acestea având o valoare totală de 163.400 de lei iar în plus s-a dispus şi confiscarea a 68,1 kilograme de carne şi preparate din carne, a mai anunţat DSV.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here