Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova a aplicat un număr de 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 99.600 lei și patru avertismente pentru etichetare și ambalare necorespunzătoare (sancțiuni în valoare totală de 13.000 lei), igiena necorespunzătoare în spațiile de depozitare/prelucrare (sancțiuni în valoare totală de 31.400 lei), funcționare fără aprobare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor (sancțiuni în valoare totală de 42.600 lei), neasigurarea regimului termic stabilit de producător în spațiile de depozitare a produselor alimentare (sancțiuni în valoare totală de 12.600 lei).

În perioada 24 august – 7 septembrie, reprezentanți ai DSVSA Prahova, împreună cu reprezentanți ai DSP Prahova efectuează controale în unitățile de învățământ din județ pentru verificarea stadiului de pregătire al acestora pentru desfășurarea în bune condiții a anului școlar 2016-2017.

Până în prezent, DSV Prahova a verificat un număr de 331 de unități, din care 148 de unități de alimentație publică, 7 cantine, 15 laboratoare cofetărie-patiserie, 12 cofetării-patiserii, 11 pensiuni, 10 supermarketuri, 124 magazine alimentare și alte 4 unități.

De-a lungul acestei veri, inspectorii din cadrul DSV au efectuat controale oficiale în unitățile de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din zonele Valea Prahovei, Valea Slănicului și Valea Teleajenlului. Scopul acestor inspecții a fost acela de a preveni toxiinfecțiile alimentare prin consumul de alimente neconforme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here