Ana Maria Pătru, președintele Autorității Electorale Permanente, a fost adusă în urmă cu puțin timp la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, după ce ore în șir procurorii au percheziționat locuința acesteia, dar și alte imobile, printre care și sediul AEP.

Se pare că dosarul în care se fac cercetări are legătură cu fapte de spălare de bani și trafic de influență, săvârșite între 2008 și 2015. Se pare că este vorba de atribuirea, prin trafic de influență, a unor contracte de achiziții publice, iar mita primită de Ana-Maria Pătru ar fi fost camuflată prin alte contracte. Potrivit unor surse citate de romanialibera.ro, în dosar ar fi implicată și o societate controlată de deputatul Sebastian Ghiță. Jurnaliștii romanialibera.ro l-au contactat pe Sebastian Ghiță pentru un punct de vedere, însă acesta le-a închis telefonul.

Procurorii au descins și la vila din Voluntari unde locuiește șefa AEP, însă, imobilul nu figurează pe declarația acesteia de avere. Conform surselor, se pare că soțul șefei Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru (foto), a încercat să fugă în timpul perchezițiilor cu documente relevante pentru anchetă. Incidentul s-a petrecut în timpul perchezițiilor care au loc în Vâlcea.

Vezi mai jos imagini video cu aducerea Anei Maria Pătru la audieri:

Rămâi pe pagina de Facebook a ziarului Incomod! Reporterii noștri se află la sediul DNA Ploiești și transmit în direct de la fața locului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here