fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

ANAF răspunde solicitării Incomod cu privire la controalele efectuate în cluburile din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

anaf - Ziarul INCOMODDupă ce săptămâna trecută reporterii Incomod au încercat să confirme zvonul conform căruia clubul Koshin a fost închis de inspectorii ANAF (link), dar s-au lovit de tăcerea funcționarilor din sistemul fiscal (link), astăzi, solicitarea noastră a primit un răspuns.

Vă mulțumim pentru interesul acordat activității inspectorilor antifraudă fiscală și vă aducem la cunoştinţă faptul că în perioada 15-22 martie 2015 inspectorii din cadrul Direcției regionale antifraudă (DRA) Alexandria au efectuat 46 verificări specifice la  contribuabili din municipiul Ploiești. Urmare acțiunilor de control efectuate, inspectorii antifraudă au constatat contravenții pentru care au dispus sancționarea cu 33 amenzi în valoare totală de 120.800 lei. De asemenea, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost dispusă suspendarea pentru o lună a activității comerciale a unei firme și sigilarea locației în care au fost constatate abaterile.„, scrie în răspunsul primit de la Administrația Fiscală.

- Reclamă -

Cât despre celelalte întrebări ale reporterilor noștri, privitoare la măsurile luate pentru ca pe viitor să existe o colaborare mai bună între mass-media și această instituție a statului, ni s-a răspuns următorul lucru:

 În ceea ce privește informaţiile referitoare la anumiți contribuabili sau măsurile dispuse de inspectorii antifraudă fiscală ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu, vă informăm că acestea intră sub incidenţa secretului fiscal, prevăzut de art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, şi pot fi transmise doar autorităţilor publice, în condiţiile legii, sau unui solicitant, dacă există acordul scris al contribuabilului în cauză. De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, „se exceptează de la accesul liber […] informaţiile privind activităţile comerciale sau financiare, dacă publicitatea acestora aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ori industrială, precum şi principiului concurenţei loiale, potrivit legii”.
        Funcționarii publici sunt sancționați doar pentru încălcarea prevederilor legale. Având în vedere cele prezentate, considerăm că acestea au fost respectate întocmai. Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate, precum şi de faptul că vă vom pune la dispoziţie toate informaţiile de interes public solicitate, aşa cum sunt ele definite prin Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.„, ne-a transmis Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al departamentului Antifraudă, făcând referire, desigur, la propria persoană, deși întrebarea îi era adresată inspectorului general Petre Dragoș Voinescu.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut