Sebastian Ghiță și soția sa, Mădălina, se judecă nu în unul, ci în trei dosare civile care au ca obiect partajul judiciar și lichidarea regimului matrimonial.  Nu există însă informaţii oficiale cu privire la la data, locul și modalitatea în care a fost desfăcută căsătoria fostului politician. Nu lipsesc însă incidentele. Potrivit Jurnalul Naţional, încă din data de 28 august 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a acționat în judecată pe soții Ghiță, în legătură cu acest partaj.

Pe rolul Secției civile pentru minori și familie a Judecătoriei Ploiești, a fost înregistrat, la sfârșitul lunii august a acestui an, un prim dosar, având numărul 17493/281/2017, în care statul român, prin ANAF, are calitatea de reclamant, iar soții Sebastian Aurelian și Mădălina Ghiță au calitatea de pârâți. Potrivit documentelor de la instanţă, dosarul are legătură cu partajul bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial al familiei magnatului Ghiță. Până în prezent, această cauză nu primit, încă, un prim termen de judecată.

Al doilea dosar, înregistrat, de asemenea, pe rolul Judecătoriei Ploiești, datează din 3 octombrie 2017. În această cauză, Mădălina Ghiță are calitatea de reclamant, iar Sebastian Ghiță are calitatea de pârât, obiectul dosarului 20132/281/2017 fiind, de asemenea, partajul bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial. Săptămâna aceasta, mai exact în data de 13 noiembrie, judecătorii au decis să amâne cauza, în vederea soluționării cererii de ajutor public judiciar, înaintată de reclamanta Mădălina Ghiță. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 decembrie

Tot atunci, Judecătoria Ploiești urmează să se pronunțe într-o cauză conexă acestui dosar, având ca obiect cererea de reexaminare a taxei de timbru, formulată de aceeași Mădălina Ghiță. Dosarul a fost înregistrat în 18 octombrie 2017, scrie Jurnalul Naţional.

De cealaltă parte, Direcţia Naţională Anticorupţie vine şi le pune beţe în roate. Partajul este îngreunat şi pentru că bunurile celor doi sunt sechestrate de DNA în mai multe dosare.

Averea pe care soții Ghiţă urmează să o împartă se ridică la 137,3 milioane de euro. Cel puțin, aceasta este averea inclusă de Sebastian Ghiță în ultima declaraţie de avere depusă, în calitate de parlamentar, pe site-ul Camerei Deputaților, în luna mai a anului trecut. Conform acestui document, Sebastian Ghiță deținea, la momentul respectiv, pe numele său, două terenuri intravilane situate în Ploiești. Unul în suprafață de 901 metri pătrați, achiziționat în anul 1999, iar al doilea, în suprafață de 265 metri pătrați, achiziționat în anul 2003. Un al treilea teren, tot intravilan, amplasat, de asemenea, în Ploiești, a fost achiziționat de Sebastian Ghiță, împreună cu soția sa, Mădălina, în cursul anului 2008, și are o suprafață de 140 de metri pătrați. La aceste terenuri, se mai adaugă o casă impunătoare, construită, în anul 2009, de soții Ghiță, în Ploiești, proprietatea având o suprafață de 1.211 metri pătrați. Valoarea estimată a acestor patru proprietăți imobiliare se ridică la peste 3 milioane de euro.

La capitolul bunuri de valoare și opere de artă, Sebastian Ghiță menționa că deține o colecție de ceasuri, în valoare de 900.000 de euro, o colecție de bijuterii, în valoare de 3,1 milioane de euro, dar și obiecte de artă, în valoare de nici mai mult, nici mai puțin decât 13 milioane de euro. Aceste bunuri au fost achiziționate de Sebastian Ghiță în perioada 1972-2012.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here