fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

ANALIZĂ Cum a ajuns Ploieștiul un oraș fără apă caldă

Citește Și

- Reclamă -

Este a cincea zi în care ploieștenii racordați la sistemul public de termoficare nu au apă caldă. Vorbim despre aproximativ 50.000 de apartamente, în care locuiesc 130.000 de oameni care încă de luni dimineață nu au un minim de civilizație în casele lor: apă caldă.

Ziarul Incomod realizează o analiză a deciziilor care au dus în acest punct.

- Reclamă -

Sistemul centralizat din Ploieşti este gestionat în comun de CJ Prahova, care deţine centrala termică de la Brazi (CET) şi reţeaua primară de transport şi Municipiul Ploieşti care deţine reţeaua de distribuţie și punctele termice din oraș.

În această formulă au funcţionat lucrurile şi pe durata vechiului contract, cu Dalkia Termo Prahova, transformată ulterior în Veolia Energie, contract semnat în administraţia Calotă şi care ar fi urmat să expire în mai 2019. La momentul respectiv, prinse fără o alternativă, autorităţile au decis prelungirea pe trei ani a înţelegerii, printr-un act adiţional pe care, între timp, Consiliul Judeţean a anunţat că nu-l recunoaşte, dar asta e altă poveste.

După prelungire, CJ şi Primăria au comandat împreună şi un studiu, privind viitorul sistemului de termoficare. Studiul a analizat patru variante, respectiv înfiinţarea unui operator comun, înfiinţarea a doi operatori, unul pe producţie în subordinea CJ şi celălalt pe distribuţie în subordinea Primăriei, delegarea serviciului către două firme specializate, pe acelaşi model, una în contract cu Primăria şi cealaltă cu CJ-ul, şi, în fine, a patra variantă, care a şi obţinut cel mai bun punctaj, asocierea celor două instituţii şi delegarea serviciului către un singur operator specializat.

- Reclamă -

Prin 2019, Consiliul Judeţean a luat în calcul şi cedarea CET-ului şi a reţelei primare către Primărie, astfel încât să iasă complet din această ecuaţie, argumentând că sistemul nu poate fi considerat de interes judeţean, pentru că deserveşte o singură localitate. Ideea a fost abandonată, în primul rând pentru că exista un sechestru pe teren, în al doilea rând din cauza opoziţiei autorităţilor ploieştene de la acea vreme, care reclamau că administraţia judeţeană are o obligaţie restantă, de câteva milioane de euro, pentru modernizarea unor arzătoare.

La intrarea în noul mandat, primarul Andrei Volosevici (PNL) a avertizat în mai multe rânduri că autorităţile trebuie să grăbească întocmirea documentaţiei pentru noua licitaţie, în contextul în care prelungirea cu Veolia avea să expire în mai 2022, iar caietul de sarcini era unul extrem de complex. Abia în mai 2021, cu un an înainte de expirare, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone (PNL), anunţa public intenţia de a constitui o asociaţie de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze sistemul, pe modelul ADI Managementul Deşeurilor.

„În următoarea şedinţă intenţionăm să demarăm procedura de înfiinţare a asociaţiei de dezvoltare intercomunitară, în vederea începerii procedurilor de implementare a proiectului pe termie. ADI se va ocupa şi de proiectul european. Această asociaţie va fi compusă din Consiliul Judeţean şi Primăria Ploieşti”, explica acesta la momentul respectiv.

CJ a aprobat hotărârea de înfiinţare a ADI-ului pe 31 mai 2021. La scurt timp, Consiliul Local făcea acelaşi lucru, la momentul respectiv primarul Volosevici reclamând că a existat o lipsă de comunicare din partea CJ şi că a aflat de intenţie din presă. Asociaţia a început să funcţioneze abia în septembrie 2021, după validarea statutului şi după angajarea personalului. Director a fost numit Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina.
De aici, a urmat o cursă contra cronometru pentru realizarea caietului de sarcini şi pentru lansarea licitaţiei. Documentaţia pentru licitaţie a fost aprobată de cele două consilii la finele lui 2021, iar în ianuarie 2022 procedura se selecţie a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

- Reclamă -

Astfel, ADI Termo avea rolul de a fi un organism în care cele două instituții să fie membre. Totodată, ADI Termo a fost gândită ca o asociație care să monitorizeze derularea contractului de delegare prin concesiune a serviciilor de termoficare. Înființarea ADI Termo la acel moment venea în contextul în care contractul cu fostul operator, Veolia Energie, urma să expire pe 15 mai 2022, iar asociația trebuia să pregătească un caiet de sarcini și să efectueze licitația pentru contractarea unui nou operator.

Numai că de la momentul votului dat de Consiliul Județean Prahova, 31 mai 2021, așa cum explicam și mai sus, luni de zile nu s-a mai auzit nimic nici despre viitorul operator, nici despre licitație, nici despre caietul de sarcini. Factorii de decizie se purtau de parcă au tot timpul din lume.

Primul „hop” de trecut a fost data de 31 martie 2022, dată la care Veolia anunțase că urmează să plece din Ploiești, printr-o reziliere înainte de termen. Încă din toamna anului 2021, Veolia informase că dorește rezilierea cu data de 31 martie, invocând faptul că are pierderi şi reclamând că autorităţile locale nu şi-au respectat obligaţiile legate de efectuarea unor investiţii şi termenele de plată şi actualizare a tarifelor.

Zilele treceau, iar licitația nu era gata, Ploieștiul nu avea un nou operator, iar Veolia amenința că reziliază la finalul lunii martie. Perioada februarie-martie a fost una extrem de tensionată, în care oamenii trăiau cu teama că de la 1 aprilie nu vor mai avea apă caldă. Consiliul Județean Prahova și Consiliul Local Ploiești somau Veolia să mai opereze centrala și după data de 31 martie, până la finalizarea licitației, dar operatorul insista că anunțase încă din septembrie că va rezilia mai devreme.

Pe ultima sută de metri, pe 24 martie, CJ Prahova și CL Ploiești au aprobat hotărâri prin care Veolia continua să asigure agentul termic până la data de 13 mai, după ce reprezentanții societății au acceptat în final să facă acest lucru.

Până la contractarea unui nou operator, edilul-șef al Ploieștiului și-a manifestat îngrijorarea referitoare la faptul că încet, dar sigur, orașul ceda toate serviciile de interes public către județ. Într-o ședință aprisă de Consiliu Local, în care se discuta înființarea unui ADI pentru transportul public, după modelul celui pentru deșeuri și celui pentru termie, Andrei Volosevici a vorbit inclusiv despre termie.

“Uşor, dar sigur, serviciile strategice, dar care privesc Ploieştiul, şi pe un patrimoniu dominant al Ploieştiul, şi financiar şi fizic, sunt date în controlul judeţului. Eu mi-am exprimat îngrijorările. E o realitate, puteţi să o învârtiţi cât doriţi, tot acolo ajungem. În momentul acesta, Ploieştiul nu ştie în ce măsură pe 13 mai se finalizează procedura şi avem termie. Ajungem de circ! Ce ne prefacem că nu înţelegem?”, spunea primarul pe data de 15 aprilie.

În paralel, la licitația pentru contractarea unui nou operator al serviciilor de termoficare, era depusă o singură ofertă, dar se punea problema timpului necesar pentru predarea centralei de la un operator la altul.

“Inventarierea bunurilor trebuie făcută şi de către Consiliul Judeţean şi de către Consiliul Local Ploieşti, împreună cu Veolia. Mai mult, cele două consilii trebuie să ia câte o hotărâre de recunoaştere a inventarului care va fi identificat după această activitate, care va fi predat noului oprerator. Vă daţi seama că între 2004 şi 2022 s-au întâmplat multe, sunt mijloace fixe care şi-au modificat valoarea, s-au mai adăugat altele, inclusiv prin investiţiile făcute de operatorul care pleacă, situaţia de acum nu mai seamănă cu situaţia din 2004, deci trebuie actualiuat inventarul care va fi predat noului operator”, declara Horia Tiseanu, directorul ADI Termo Prahova, pe data de 4 mai. Inventarierea este cu atât mai importantă cu cât la ora actuală este o discuție referitoare la faptul că, în realitate, noul operator ar fi putut să livreze apa caldă în ciuda reparațiilor efectuate la cazanul principal de apă fierbinte. Însă, tot noul operator este cel care susține că, prin contract, are termen 90 de zile să inventarieze bunurile pe care le-a preluat.

Pe 9 mai, Consiliul Județean Prahova a semnat contractul de termoficare cu noul operator, asocierea de firme SC GAS&POWER TRADING SRL – GEOTHERM DISTRIBUTION SA. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani, având o valoare estimată la peste 2,3 miliarde de lei, fără TVA. 

Potrivit prezentării de pe site-ul oficial, GEOTHERM DISTRIBUTION SA operează trei foraje de apă termală în județul Vâlcea, la Călimănești, Căciulata și Cozia, apă care este folosită pentru furnizarea de căldură și apă caldă în 625 apartamente, 60 de sedii de firmă și 68 de locuințe individuale. Cealaltă companie, Gas & Power Trading SRL, se recomandă ca având o vastă expertiză în industria de distribuție și vânzare a gazelor naturale.

Numai că cele două companii nu puteau să obțină, împreună, licența ANRE, aceasta fiind acordată unui singur operator. Așa că au înființat o nouă companie: Termoficare Prahova S.A., fapt care de abia zilele trecute a ridicat un semn de întrebare cu privire la legalitate. De abia pe 9 august, noua firmă înființată ar urma să primească avizul. Licitația a fost ofertată de o asociere de firme care a și semnat contractul, iar ulterior a apărut o altă firmă care operează centrala termică de la Brazi.

Imediat după semnarea contractului, Termoficare Prahova, noul operator, ar fi trebuit să preia centrala de la Veolia. Aici intervine inventarierea bunurilor, despre care declara Horia Tiseanu pe data de 4 mai.

Miercuri seară, 27 iulie, ploieștenii au început să observe lipite la intrările în scările de bloc niște afișe care anunțau că începând cu data de 1 august apa caldă va fi sistată pentru minim 30 de zile din cauza unor lucrări necesare la cazanul de apă fierbinte (CAF).

Nimeni din primărie nu știa absolut nimic despre acest lucru. Joi dimineață, 28 iulie, operatorul a transmis un comunicat de presă.

“Odată cu preluarea capacităților de producție de la fostul operator care a asigurat serviciile de furnizarea a apei calde menajere și a termiei în Municipiul Ploiești, o comisie tehnică cu sprijinul experților externi, desemnată să evalueze starea instalațiilor, a întocmit un raport complex privitor la starea echipamentelor preluate. În acest moment, Cazanul de Apă Fierbinte nr. 2 este singura sursă de producere a energiei termice care este utilizabilă, restul surselor de producție fiind inoperabile, din motive tehnice sau de reglementare. Caracterul urgent al operațiunii de reparație a singurei surse de producție a energiei termice, respectiv a Cazanului de Apă Fierbinte Nr. 2 din CET Brazi, dar și realitatea tehnică din teren, obligă SC Termoficare Prahova SA să ia măsura nedorită de sistare a furnizării apei calde menajeră pe raza Municipiului Ploiești, începând cu data de 1 august 2022, pentru o perioadă de aproximativ 30 de zile”, a transmis operatorul în respectivul comunicat de presă.

“SC TERMOFICARE PRAHOVA SA a adresat partenerilor din cadrul autorităților publice locale propunerea de a asigura, în perioada operațiunilor de reparații, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea și instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte. Totodată, SC Termoficare Prahova SA a informat atât Asociației de Dezvoltare Intercomunitară TERMO PRAHOVA, cât și Primăria Ploiești, în legătură cu sistarea furnizării apei calde menajere pentru lucrări urgente de reparații”, se mai arăta în comunicatul Termoficare Prahova SA.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a organizat în joia respectivă o conferință de presă în care anunța că nu va permite ca oamenii să rămână fără apă caldă.

“O să mă descurc şi o s-o fac absolut legal, discutând, zdravăn la cap, cu nişte oameni şi vom avea în continuare furnizare de apă caldă de la 1 august. Nu ştiu ce e la CET Brazi, nu ţine de Primărie. Nu pot să spun dacă trebuie sau nu să fie făcute investiţii. Operatorul ne spune în comunicat că are o variantă de lucru. S-o facă! Public, clar, asumat, intrăm mâine sau de îndată într-o şedinţă a Consiliului Local în care să vedem ce înseamnă financiar, să vedem ce înseamnă eventuala închiriere, există variante să închiriezi cazane de exemplu. Pentru că în nicun caz – şi, atenţie, cu reacţii juridice foarte dure şi de valenţă penală! – nu voi permite să nu existe furnizare de apă caldă în Ploieşti”, a transmis Andrei Volosevici, în conferinţa de joi, săptămâna trecută.

În paralel, întrebaţi dacă există riscul ca ploieștenii să rămână fără apă caldă, reprezentanții Consiliului Județean Prahova declarau la acel moment că toate soluţiile sunt la îndemâna autorităţilor ploieştene, sugerând că neînţelegerile pleacă de la plăţile pe care operatorul le aşteaptă de la bugetul local.

Operatorul a solicitat de la Primăria Ploieşti plata în avans a 50% din cheltuielile cu materia primă prognozate pentru viitorul sezon rece. Solicitarea a venit în baza unei clauze introduse de ADI Termo în contrat, fără acordul autorităţilor, clauză pe care, evident, administraţia ploieşteană o contestă.

Ironic e că reprezentanţii Consiliului Judeţean se fereau să spună direct dacă există o problemă iminentă, dar declarau public că soluţia ţine în exclusivitate de Primăria Ploieşti. Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), a declarat în timpul unei ședințe de săptămâna trecută, pe un ton ironic, cu o conotaţie politică evidentă, că îşi pune încrederea în primarul Andrei Volosevici. Aceeaşi poziţie era împărtăşită şi de vicepreşedintele instituţiei, Cristian Apostol (USR).

“Avem încredere în domnul Andrei Volosevici că poate să managerieze aceste aspecte, îi cunoaştem capacitatea. Ştiţi foarte bine că serviciul de termie ţine de municipiul Ploieşti. Şi dacă am vrea, toţi din sală, să ne ocupăm de acest serviciu, nu este în zona noastră de competenţă. Eu zic că am făcut tot ce puteam. O să-l chem pe domnul Andrei Volosevici cât mai repede, dar vă spun că am mare încredere că Andrei ştie ce să facă cu termia şi cu apa caldă, cum ne-a dovedit până acum de multe ori, a ştiut să găsească rezolvarea la toate problemele ploieştenilor, pentru asta şi oamenii i-au dat încrederea şi sper ca şi PSD-ul să-l sprijine ca să ducă această problemă la capăt”, a fost răspunsul pe care unii n-au ştiut cum să-l interpreteze, dat de Iulian Dumitrescu după ce doi consilieri judeţeni, de la Prahova în Acţiune şi PSD, solicitaseră lămuriri cu privire la situaţia contractului de termie.

Răspunsul vine după ce, nu cu mult timp în urmă, Andrei Volosevici reclamase că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Temo Prahova, unde CJ are patru voturi în AGA şi CL Ploieşti trei, a modificat din proprie iniţiativă condiţiile contractuale, lăsând toate obligaţiile în sarcina Primăriei şi impunând plata în avans a unor sume către operator. El vine şi în contextul unor tensiuni, recunoscute public, între primarul liberal şi restul organizaţiei PNL.

Cu câteva zile înainte ca apa caldă să fie oprită în Ploiești, directorul ADI Termo, Horia Tiseanu, era în concediu și nu a oferit niciun punct de vedere oficial cu privire la problemă.

În timp ce Consiliul Județean și Consiliul Local tot „pasau pisica” de la unul la altul și ambii la ADI Termo, luni dimineață, 1 august, ploieștenii s-au trezit într-un oraș care nu mai furniza apă caldă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone (PNL), nu a răspuns apelului telefonic dat de reporterii noștri. Purtătorul de cuvânt al instituției, Liliana Maxim, ne-a spus să luăm legătura cu directorul ADI Termie Prahova, Horia Tiseanu, dar nici acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesaje.

Andrei Volosevici, primarul orașului, susținea că nu a reușit să vorbească nici cu reprezentanții CJ, nici cu cei ai ADI Termie.

“Este inconștiență că lăsăm ploieștenii făăr apă caldă, vorbim de spitale, creșe, oameni. De o săptămână și ceva încerc să dau de domnul director al ADI, Tiseanu, și de președintele ADI, Dumitrescu (n.r. Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și ADI Termie Prahova). Ar fi o soluție tehnică, dar trebuie aplicată pe patrimoniul Consiliului Județean și dacă nu există un acord nu am cum să fac lucrul acesta. Preocuparea 0 este ca ploieștenii, în cel mai scurt timp, să aibă apă caldă”, a declarat pentru ziarul Incomod primarul Andrei Volosevici.

Ulterior, Volosevici a spus că atunci când a reușit să dea de directorul ADI Termo, Horia Tiseanu, acesta i-a spus: „Eu sunt din Câmpina, nu știu dacă e apă caldă în Ploiești”, replica fiind o adevărată bătaie de joc la adresa celor aproximativ 130.000 de ploieșteni care nu mai aveau apă caldă, în condițiile în care monitorizarea contractului cu Termoficare Prahova era atribuția directă a lui Tiseanu.

În paralel, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a convocat o ședință în care a cerut mandat din partea consilierilor județeni pentru ca a doua zi să rezilieze contractul cu Termoficare Prahova.

“Avem o firmă care deține contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de termie în municipiul Ploiești, firma a câștigat licitația acum două luni de zile, cred că pe 13 mai, și acum de la 1 august au anunțat că suspendă livrarea serviciului de apă caldă către populație în municipiul Ploiești minim 30 de zile.

Mi se pare total inacceptabil să întrerupă livrarea de apă caldă către populație, mi se pare inadmisibil să creadă orice firmă ar veni să preia serviciul acesta, să creadă că pot să facă ce vor aici, în Ploiești.

Mâine am convocat o ședință AGA (n.r. Adunarea Generală a Acționarilor) la ADI Termie și în ședința asta o să dezbatem posibilitatea rezilierii contractului de termie, dacă sunt îndeplinite condițiile legale și pentru asta vă solicit un mandat. Dacă s-ar întâmpla să se rezilieze, nu trebuie să se teamă ploieștenii că o să intrăm într-o nouă licitație, ci avem posibilitatea unei încredințări directe pe situații de urgență a serviciului de termie. E inacceptabil ca un oraș întreg să rămână minim 30 de zile fără apă caldă, la două luni de când au preluat serviciul de termie. Pentru asta vă solicit mandat în ședința AGA de mâine”, le-a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, consilierilor județeni în timpul unei ședințe de îndată convocată luni după-amiază.

Seara, Volosevici vorbea despre „rea voință”, „premeditare” și „jocuri politice împotriva sa”.

„Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare.”, transmitea primarul într-un comunicat de presă.

Acesta a prezentat un document în cadrul unei conferințe de presă datat 30 iunie, emis de către operatorul Termoficare Prahova către Consiliul Județean, Consiliul Local și ADI Termie despre care spune că a ajuns pe adresa de mail a primăriei de abia în cursul zilei de 1 august, la ora 17.35, când apa caldă era deja oprită de câteva ore. În document, operatorul informează despre faptul că a încheiat un contract de închiriere a două cazane de apă fierbinte pentru o perioadă de 12 luni, astfel încât reparațiile efectuate la cazanul principal n-ar fi trebuit să afecteze furnizarea de apă caldă.

Tot atunci, primarul Andrei Volosevici (PNL) a anunțat că a făcut plângere penală.

„Am denunţat penal contractul, aşa că nu pot să mă duc să reziliez ceva ce eu consider că e ilegal. (…) Am formulat plângere penală pe acest contract, care nu are legătură cu documentaţia adoptată de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. (…) Cer public ca autorităţile statului să îşi facă datoria”, a afirmat primarul Ploieștiului în timpul conferinței de luni seară.

Volosevici spune despre acest contract că este „făcut şi semnat ilegal”, conţine clauza despre care vorbeam mai sus, care nu a fost votată de CL şi care obligă municipalitatea să-i plătească în avans operatorului, contrar legii, 50% din cheltuielile cu materia primă.

În plus, Volosevici a explicat că soluţia pentru ca oraşul să nu rămână fără apă caldă exista, dar situaţia a fost „premeditată”, prin prezentarea documentului datat 30 iunie.

Între timp, în oraș era haos. Spitalul Județean de Urgență Ploiești fusese informat de abia luni despre faptul că apa caldă se va opri, adică după ce măsura a fost aplicată. În timp ce unele secții exterioare au centrale proprii, iar Maternitatea Ploiești deține o instalație solară pentru apă caldă, secția principală, din nordul orașului, unde sunt 600 de paturi pentru bolnavi, a rămas fără apă caldă.

A doua zi, Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat rezilierea contractului cu operatorul Termoficare Prahova, în urma sistării furnizării apei calde la Ploiești.

“Astăzi a avut loc ședința, am reziliat contractul. Principalul motiv a fost că ei au avut în contract obligativitatea furnizării apei calde, n-au respectat asta, n-a fost vreun motiv pentru oprirea CET-ului și pe această cale, o să-i somăm ca să înceapă livrarea de apă caldă cât mai curând posibil”, spunea Iulian Dumitrescu marți, 2 august.

Cum vorbim despre servicii de utilitate publică, actualul operator este obligat să asigure furnizarea apei calde timp de 90 de zile de la încetarea contractului semnat de Consiliul Județean Prahova în urmă cu doar două luni.

Între timp, Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova, structură care reprezintă interesele a aproape 60.000 de oameni, solicita demisia sau demiterea directorului ADI Termo Prahova, Horia Tiseanu, pentru management defectuos, considerându-l principalul responsabil pentru oprirea alimentării cu apă caldă din Ploieşti.

Înlăturarea lui Horia Tiseanu din funcţia de director al asociaţiei de dezvoltare intercomunitară se numără printre revendicările anunţate de UAP Prahova cu prilejul protestului care s-a desfășurat joi în Ploieşti. Conducerea UAP consideră că acesta a gestionat deficitar atât licitaţia pentru un nou operator de termie, cât şi contractul, ajungându-se acum la oprirea alimentării cu apă caldă în Ploieşti.

Preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a propus inclusiv desfiinţarea ADI Termo Prahova, propunând ca tot sistemul să fie gestionat de autorităţile ploieştene în contextul în care asociaţia a fost creată pentru a reprezenta Primăria şi Consiliul Judeţean Prahova, cei doi coproprietari ai sistemului centralizat de termoficare.

Câteva zeci de oameni s-au strâns, joi, la ora 10.00, în fața Consiliului Județean Prahova, cu o cerere simplă. Ploieștenii racordați la sistemul centralizat vor apă caldă. Oamenii au scandat lozici împotriva conducerii CJ Prahova și au venit cu mesaje adresate șefilor Consiliului Județean. Ploieștenii care de câteva zile își spală nepoții la lighean, cu apa încălzită în oală pe aragaz, au venit în fața Casei Albe cu o singură cerere simplă: Vor apă caldă. Iar cei care trebuie să rezolve această situație au fost de negăsit!

În a patra zi de când ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat stăteau fără apă caldă, joi, conducerea ADI Termo Prahova a anunţat că somează operatorul să renunţe la revizia începută la CET Brazi şi să reia alimentarea.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, care gestionează sistemul în numele celor doi coproprietari, a transmis joi o notificare către Termoficare Prahova SA, operatorul selectat în luna mai, solicitându-i să renunţe la eventualele lucrări începute la cazanul 2 de la CET, să readucă totul la starea iniţială şi să repornească alimentarea în termen de 24 de ore.

La scurt timp după trimiterea notificării, însă, directorul ADI Termo Prahova, Horia Tiseanu, a demisionat din funcție.

Vineri dimineață, ploieștenii s-au trezit în cea de-a cincea zi în care nu au apă caldă. Consiliul Județean Prahova a anunțat că a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova pentru a constata situație de urgență în ceea ce privește lipsa apei calde din Ploiești.

“Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, i-a solicitat prefectului județului Prahova, Virgil Nanu, convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în vederea constatării unei situații de urgență, în baza căreia CJ Prahova să preia reparațiile utilajelor necesare livrării apei calde în municipiu. Pentru reluarea de urgență a livrării, CJ Prahova se oferă să suporte toate costurile.

În urma discuțiilor dintre cei doi, CJSU ar urma să fie convocat astăzi, 05 august, la ora 10.00.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Prahova.

Până la ora publicării acestui articol, Consiliul Județean Prahova și nici Prefectura Prahova nu au emis nicio informare privind ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut