fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Analiză la Primăria Ploiești, pentru angajarea cu carte de muncă a antrenorilor de la Clubul Sportiv Municipal

Citește Și

- Reclamă -

Conducerea Primăriei Ploieşti a cerut o verificare cu privire la numărul de posturi disponibile în prezent în organigrama instituţiei şi a structurilor subordonate, în ideea mutării acestora la Clubul Sportiv Municipal. Mai simplu spus, autorităţile încearcă să creeze noi posturi, în jur de 20 la o primă evaluare, pe care să fie angajaţi antrenorii sau profesorii sportivi care îşi desfăşoară activitatea în prezent la CSM, dar care au statut de persoane fizice autorizate.

Cum varianta PFA-urilor nu este agreată, Primăria având în acest sens mai multe răspunsuri negative de la instituţiile de control, ultimul fiind de la ITM, iar plăţile pentru PFA-uri sunt blocate de aproape şapte luni, autorităţile propun angajarea antrenorilor după modelul clasic, cu carte de muncă, numai că asta presupune o serie de artificii mai degrabă birocratice, în condiţiile în care municipalitatea este obligată, conform legislaţiei în domeniul finanţelor publice, să se încadreze într-un număr strict de postuiri şi să nu depăşească o anevlopă salarială comunicată anual de Direcţia de Finanţe.

- Reclamă -

După mai multe zile de analiză, primarul Adrian Dobre a afirmat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii presei locale, că s-au găsit variante pentru o parte dintre antrenorii de la CSM Ploieşti. „Sunt variante, o să venim cu un proiect de hotărâre în acest sens. Desigur, Consiliul Local trebuie să decidă cum va fi organizat CSM-ul şi, în funcţie de asta, vom şti şi de câţi antrenori sau profesori va fi nevoie îns chema de personal”, a declarat Adrian Dobre. „Nu putem să plătim aceşti antrenori pe metoda actuală, pe PFA-uri. Noi susţinem, aşa cum spune şi legea, varianta contractelor individuale de muncă, pe o organigramă aprobată de Consiliul Local, pentru antrenori şi profesori”, a mai explicat primarul Ploieştiului.

Discuţia vine în condiţiile în care între aleşii PSD-ALDE, care au majoritatea în forul legislativ al Ploieştiului, şi cei de la PNL, care îl susţin pe primar, există disensiuni în privinţa viitorului CSM-ului, aceste tensiuni fiind vizibile de ceva vreme şi atingând, săptămâna trecută, un nou punct culminant, într-o şedinţă în care viceprimarul Ganea şi primarul Dobre şi-au împărţit vorbe grele. Ambele tabere par, totuşi, să cadă de acord în privinţa nevoii de a împărţi în două activitatea CSM, pe de o parte pentru administrarea bazelor sportive şi pe de altă parte în privinţa activităţilor sportive propriu-zise.

„Ideea separării celor două activităţi, de administrare a bazelor şi cea de sport propriu-zisă, am avut-o şi am făcut şi o informare în acest sens. În ceea ce priveşte susţinerea sportului pentru copii şi juniori, atât de performanţă cât şi de masă, cred că nu este nicio problemă ca activitatea să fie realizată în continuare de către o instituţie din subordinea Primăriei şi mă refer la CSM. În ceea ce priveşte sportul de performanţă practicat de seniori, soluţia există, pe Legea 350, în baza căreia cluburile de drept privat pot solicita, pe baza unui proiect, anumite sume de bani, în baza unor criterii de performanţă, iar dacă aceste criterii de performanţă sunt atinmse pot primi sumele respective. Ideea este că o astfel de procedură nu poate fi începută la mijlocul anului competiţional, dar, dacă Consiliul Local decide acest lucru, activitatea trebuie pregătită probabil de pe acum şi vom începe de anul viitor. Conform legii, cluburile private pot primi finanţare, dacă ajung la un anumit nivel de performanţă. Primăria şi Consiliul Local pot decide până la ce nivel cluburile pot primi aceste finanţări”, a mai precizat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

- Reclamă -

O soluţie similară fusese anunţată şi de consilierul social-democrat George Botez. Aceste discuţii, dacă se vor conretiza, au potenţialul să rezolve problema antrenorilor, poate chiar şi a sportivilor, din acel moment înainte. Totuşi, rămâne o „rană” adâncă, legată de neplata activităţii prestate de aceşti oameni în ultimele şapte luni, în condiţiile în care antrenorii au început să primească somaţii şi titluri executorii de la Fisc, pentru dările aferente PFA-urilor pe care le-au înregistrat.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut