asigurare

asigurareConsiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie din oficiu privind posibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Media Xprimm, UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România), societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare.

Investigaţia are ca obiect un posibil schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial între concurenţii de pe piaţa serviciilor de asigurare.

În cadrul investigaţiei declanşate, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile UNSAR, Media Xprimm şi la sediile unor societăţi de asigurare membre UNSAR. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii de concurenţă.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

UNSAR reuneşte 25 de asigurători, dintre care 21 de membri cu drepturi depline şi 4 membri asociaţi.

sursa: rtv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here