fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Anchetă epidemiologică la Școala „Elena Doamna”

Citește Și

- Reclamă -

O anchetă epidemiologică a fost demarată luni de către autoritățile prahovene în ceea ce privește cazul celor peste 30 de elevi care au ajuns de la școală la spital, cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat laptele și cornul distribuite prin program guvernamental.

Prefectura Prahova a emis un comunicat de presă prin care anunță că reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (CPC) și ai Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), au mers la Școala „Elena Doamna” din Ploiești, unde au demarat o anchetă epidemiologică privind loturile de lapte și corn distribuite, dar și condițiile de păstrare și manipulare până la momentul consumului.

„De asemenea, o echipă formată din reprezentanţi ai DSVSA Prahova şi OPC Prahova s-a deplasat la fabricile producătoare pentru prelevarea de probe de lapte şi corn. Până la obţinerea rezultatelor de laborator, s-a luat măsura reţinerii oficiale a loturilor de lapte/corn din care s-a distribuit astăzi”. se arată în comunicat.

- Reclamă -

Mai bine de 30 de elevi din clasele primare V-VIII au fost transportați de la școală la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară, deoarece acuzau dureri abdominale, frisoane și vărsături.

„29 de elevi au fost preluaţi de ambulanţe şi de SMURD şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Secţia Boli Infecţioase. Tot acolo au ajuns doi copii cu simptome asemănătoare, aduşi de părinţi la Spitalul de Pediatrie, de unde au fost transferaţi de către SAJ, cât şi un copil adus direct de părinţi la Spitalul Judeţean. (…) au fost examinaţi de personalul medical şi s-a stabilit suspiciunea de toxiinfecţie alimentară cu simptomatologie uşoară. 30 de copii nu au necesitat internare, fiindu-le stabilit tratament la domiciliu, iar 2 au rămas sub supraveghere la unitatea spitalicească”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Prahova.

Fabioara Ionescu, administratorul public al județului a declarat pentru AGERPRES că licitația a fost câștigată de patru firme care furnizează lapte, și anume, Ecolact, Vel Pitar, Lido Gîrbea și Voipan. Potrivit acesteia, valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi.

„Noi am pornit această licitaţie pentru lapte şi corn (…) încă de la sfârşitul lunii august, când am primit numărul de elevi care urmează să fie în acest an şcolar, număr pe care ni l-a dat Inspectoratul Şcolar. Între timp, (…) a fost o serie de contestaţii şi la această dată s-a încheiat contractul de furnizare lapte şi corn. Sau pierdut aproape 54 de zile din acest an şcolar. Azi a început furnizarea în şcoli a laptelui şi cornului şi sper să nu avem probleme mai departe, în sensul că şi acum suntem la Curtea de Apel. Cel care a pierdut de mai multe ori, iar CNSC nu i-a dat dreptate, acum ne-a dat în judecată, dar putem încheia contractul chiar dacă suntem în instanţă”, a spus Fabioara Ionescu.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Lucian Bode a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL, cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Județean Prahova

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a partidului cu privire la...
Sari la conținut