Continuă astăzi ancheta în cazul delapidărilor de la Poșta Română. Diriginta oficiului poștal de la Breaza este audiată în aceste momente de polițiștii din localitate. În paralel se desfășoară alte două anchete la Brebu și la Bănești, unde alte zeci de persoane (pensionari și mama aflate în concediu de creștere copil) au fost victimele unor poștași care le-au luat din bani.

Concret, la Brebu, poștașul a luat în total 2.000 lei de la mai multe persoane. Poșta Română a făcut o plângere la Poliție pe numele poștașului pe care îl acuză de uz de fals și de delapidare. Prejudiciul a fost în totalitate recuperat. Poștașul și-a dat demisia și acum are dosar penal.

La Bănești, un alt factor poștal a luat 11.500 lei de la mai mulți pensionari, bani pe care i-a păstrat aproape o săptămână. După ce s-au sesizat oamenii, banii au fost dați înapoi, dar poștașul este în continuare anchetat pentru delapidare.

Reamintim că trei poștași din Prahova, mai exact din Breaza, Bănești și Brebu, sunt suspectați de delapidare după ce mai mulți cetățeni au reclamat faptul că nu au primit pensia integral. Reprezentanții IJP Prahova au declarat că în momentul de față există cel puțin un dosar penal pentru delapidare în cazul unei poștărițe din Breaza, suspectată de faptul că și-a însușit peste 3000 de lei din veniturile unui pensionar.

Ancheta este abia la început, existând informații că în Breaza ar fi peste 20 de bătrâni, dar și mame aflate în concediu de creștere copil, care au primit banii fie mult mai târziu decât trebuia, fie mai puțini, și asta din vina factorului poștal. Alte opt cazuri similare au fost reclamate la Brebu și la Bănești.

Mai multe detalii despre acest subiect recitiți aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here