Jandarmeria Română anunță că a demarat o anchetă pentru a verifica situația din Prahova, unde candidații pentru școlile de subofițeri ale Jandarmeriei au primit un alt test. Reamintim că astfel candidații au primit note de 3, șablonul de corectare fiind cel care ar fi trebuit aplicat dacă subiectele ar fi fost cele corecte, iar în urma contestațiilor toți au fost notați cu nota 10. Comisia de verificare s-a deplasat la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și a demarat o anchetă.

Redăm mai jos integral comunicatul remis de Jandarmeria Română:

“Referitor la situaţia înregistrată la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei, Serviciul Comunicare Publică al Jandarmeriei face următoarele precizări:
– În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs.

– În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni).

– Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here