Polițiștii din Ploiești fac cercetări la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești (Maternitatea Ploiești) într-un dosar de delapidare și fals. Sunt vizate asistentele medicale. Deocamdată nu a fost calculat prejudiciul.

Ancheta a pornit în urma unei reclamații făcută de fostul director al SOG. Potrivit unor surse, în vara annuli trecut, a fost constatată dispariția a patru chitanțe din chitanțier. S-a presupus într-o primă fază că una dintre asistentele medicale ar fi încasat bani de la paciente pentru servicii medicale contra cost și a emis în fals chitanțele. Banii, teoretic, i-ar fi încasat asistenta medicală, susțin surse citate.

Inițial a fost demarată o anchetă internă care a scos la iveală faptul că o parte dintre chitanțe se puteau desprinde ușor din cotorul chitanțierului, motiv pentru care există supoziția că aceste documente s-ar fi putut pierde pur și simplu. În plus, valoarea prejudiciului nu poate depăși 1000 de lei, având în vedere că suma maximă care se poate încasa pe o singură chitanță este de 250 de lei.

”S-au rătăcit patru chitanțe, dar nu se știe dacă au fost sau nu completate. S-au pierdut ca și document. Chitanțierele cu regim special au fost predate de la Financiar către Camera de gardă care utiliza acele chitanțiere, dar ele nefiind asigurate la cotor, ele s-au mai desprins. Ultimele patru chitanțe nu s-au mai regăsit când au predate chitanțierul. A fost o cercetare disciplinară internă. Nu s-a stabilit niciun prejudiciu, că nu avem cum să-l stabilim. Era prezumtiv. Dacă ar fi fost să fie ceva, maximum ar fi fost de 1000 de lei prejudiciu. Pentru că pe o singură chitanță din aceea putem să încasăm 250 de lei. Acești bani erau pltătiți de către paciente pentru consult la cerere, dar nu s-a demonstrat că acele chitanțe au fost scrise și au fost încasați banii, efectiv doar au zburat din cotor ultimele patru. Poliția Secția 4 cercetează”, a declarat Cristian Petrică, directorul economic al  Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, în cazuă se fac cercetări asupra faptei cu privire la fals și delapidare, fără să existe o persoană suspectă la acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here