Spitalul de Pediatrie Ploiesti

Spitalul de Pediatrie PloiestiAnchetă la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce un copil de 11 ani a decedat în urma unui tratament nepotrivit administrat de medicii unității.

Băiatul ar fi ajuns sâmbătă seară la spital cu dureri  abdominale și stări de vomă, fiind consultat de medici care i-au dat un tratament pentru balonare, lăsându-l să meargă acasă.

La trei zile, părinții copilului ar fi chemat din nou Ambulanța pentru că stărea lui nu se ameliorase după tratamentul prescris. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru băiețel, acesta decedând.

Raportul medicilor legiști a arătat că băiatul avea stomacul perforat în mai multe locuri, fapt ce a dus la șoc toxic. Pe de altă parte, medicul pediatru care l-a consultat pe copil susține că starea acestuia nu era atât de gravă încât să necesite internarea sau investigații amănunțite.

Spitalul de Pediatrie din Ploiești a deschis o anchetă privind acest caz, iar polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

”În cauză a fost deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului și întreaga situație de fapt, urmând a fi dispuse măsurile legale în consecință.”, a declarat Alexandru Ursu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here