Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Prahova efectuează o anchetă privind fapte de abuz în serviciu săvârșite la Clubul Sportiv Municipal Ploiești în atribuirea unor contracte de achizițiile publice (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Ancheta vizează achiziții publice făcute la CSM Ploiești în perioada 2015-2017. Reamintim că Cezar Stoichiciu a condus CSM Ploiești din octombrie 2015 până în vara anului 2017. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetările vizează mai multe firme care au avut contracte încheiate cu Clubul Sportiv Municipal.

Ziarul Incomod a mai scris în trecut despre contractele dubioase pe care CSM Ploiești le-a încheiat în perioada când la conducere era Cezar Stoichiciu. De exemplu, unul dintre contractele despre care publicația noastră a scris în trecut este cel dintre Club și o societate controlată de directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță. Societatea respectivă a avut contracte de peste 50.000 euro cu CSM Ploiești, bani plătiți pentru mentenanță la aparatele de aer condiționat, imprimante, xeroxuri și calculatoare, într-o perioadă în care instituția era la un pas de un colaps financiar, iar sportivii nu-și primeau salariile.

Cătălin Ioniță și Cezar Stoichiciu, fost director CSM Ploiești

Pe Cătălin Ioniță și Cezar Stoichiciu i-a legat o veche prietenie, după cum se observă și din fotografiile postate de-a lungul timpului pe rețelele de socializare. Însă, un denunț depus la Parchetul General a indicat suspiciunea că pe cei doi îi leagă mai mult de atât: Cezar Stoichiciu, Cătălin Ioniță, Cristinel Toader (fost director al Poliției Locale Ploiești), Constantin Ispas (fost șef DGA Prahova) și Adrian Rădulescu (fost adjunct al Poliției Prahova) sunt vizați de o plângere care susține că cei cinci au format un grup infracțional organizat “al cărui scop a fost fabricarea de dosare penale precum și compromiterea ca imagine prin articole de presă comandate, nereale, a jurnaliștilor de la Incomod drept răzbunare pentru că ziarul a scris despre infracțiunile membrilor grupului. Totodată, mai multe persoane au fost pe lista acestui grup, printre care și oameni de afaceri care au lezat interesele grupului”, se arată în denunț.

Tot în perioada când Stoichiciu era director la CSM Ploiești, acesta și Cătălin Ioniță ar fi încercat să-i fabrice un dosar primarului Ploieștiului de atunci, Adrian Dobre. Episodul este detaliat de un martor care a asistat la discuțiile avute în acest sens chiar în biroul directorului Clubului Sportiv Municipal Ploiești de la acea vreme, Cezar Stoichiciu.

Motivul pentru care cei doi puneau la cale arestarea primarului este acela că Dobre nu era de acord cu plata supraevaluată a facturilor emise de Rosal Primăriei Ploiești și în paralel verifica și evalua activitatea lui Stoichiciu pe care l-a și schimbat din funcție ulterior.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu era implicat și un jurnalist pe care voiau să-l acuze că-i dă o presupusă mită primarului Dobre, prin intermediul lui Stoichiciu.

”Procurorii le-au dat un reportofon ca să îl înregistreze pe jurnalist, dar ei l-au pornit din greșeală și s-au înregistrat între ei când discutau despre ce contracte să mai facă CSM cu firma lui Ioniță.”, a declarat martorul ocular jurnaliștilor de la Incomod.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu, Adrian Dobre a fost audiat ca martor, împotriva sa nefiind adusă nicio acuzație și neexistând nici măcar o suspiciune de comitere a vreunei infracțiuni.

Citește detalii aici: DNA a intrat pe fir în afacerea Rosal. “Marea frăție” a gunoaielor din orașul Ploiești

Pentru ca cercul să fie complet, cireașa de pe tort a venit după ce Cezar Stoichiciu nu a mai fost director CSM: Cătălin Ioniță i-a oferit un post în cadrul Rosal Prahova, pe care Stoichiciu l-a acceptat, iar astfel cei doi au dovedit încă o dată legătura dintre ei.

1 COMENTARIU

  1. […] Reamintim că zilele trecute ziarul Incomod a publicat un articol în care vorbeam despre o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu privire la fapte de abuz în serviciu săvârșite la CSM Ploiești în ceea ce privește achiziții publice în perioada în care Clubul a fost condus de Stoichiciu. La acel moment am publicat un document prin care Parchetul solicita o serie de documente de la CSM Ploiești. În respectivul dosar, procurorul de caz a delegat polițiști de la SICE Prahova să efectueze cercetarea. Citește aici articolul! […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here