andrei volosevici criza apei calde ploiesti gaze pret subventionat
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a răspuns marţi acuzelor lansate de Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care susţinea că municipalitatea a rezervat gaze la preţ subvenţionat şi nu le-a pus la dispoziţia operatorului. În plină criză a apei calde, Volosevici susţine că materia primă a fost pusă la dispoziţia firmei care a câştigat licitaţia, prin ADI Termo Prahova, şi că acest lucru e confirmat şi printr-o adresă recentă transmisă de operator.

Într-o declaraţie de presă făcută marţi după-amiază, edilul susţine că gazele respective, la preţ subvenţionat de stat, au fost rezervate de municipalitate de la Transgaz, în baza unei ordonanţe de urgenţă, la finalul contractului cu Veolia Energie, astfel încât să fie menţinut un preţ de preducţie scăzut. El a mai arătat şi o adresă oficială venită dinspre operator, în care se confirma că au existat cantităţi de gaze preluate, achitate şi înmagazinate. Declaraţiile primarului vin ca replică la cele făcute de preşedintele CJ Prahova, care a susţinut că operatorul evită să facă noi cheltuieli, în timp ce Primăria are la dispoziţie gaze la preţ redus şi nu le-ar pune la dispoziţie.

Criza apei calde| Iulian Dumitrescu: CET-ul e funcțional, operatorul sau Primăria trebuie să bage gaze

“Logica a fost simplă, noi am rezervat după ce Veolia a plecat, pentru ca ulterior să le dăm operatorului ce a câştigat procedura de achiziţie, ca să fie cât se poate de ieftin preţul de producţie şi să beneficiem de prevederile legale. Din momentul în care operatorul a câştigat, noi am transmis către ADI Termo Prahova, să se cumpere gaz. Nu le-am ţinut pitite. Primăria Ploieşti nu ţine în subsol gazul. Imediat am înştiinţat în primul rând ADI Termo Prahova. Ştiţi cine e preşedinte acolo? Iulian Dumitrescu. El habar nu are că ADI Termo Prahova avea gazul, pe care l-a transmis şi aşa s-a funcţionat până acum? Acestea sunt documentele”, a afirmat, marţi, primarul Andrei Volosevici.

ANALIZĂ Cum a ajuns Ploieștiul un oraș fără apă caldă

“Domnul preşedinte ne-a dat o veste bună, am aflat că de sâmbătă e funcţional totul. Gaz există, deci daţi drumul la apă caldă şi mai lăsaţi minciunile!”, a completat primarul Andrei Volosevici, răspunzând declaraţiilor făcute cu aproximativ trei ore înainte de Iulian Dumitrescu.

1 COMENTARIU

  1. Măi băieți, vă mai jucați mult cu nervii noștri? Sper că data viitoare ploieștenii vor vota așa cum trebuie. Nu cum am auzit pe cineva spunând că l-a votat pe Volosevici că parcă a mai făcut ceva prin Ploiești în primul mandat. N-a făcut nimic și nici nu o să facă vreodată pentru că nu este în stare să facă și dacă stau și mă gândesc cei care conduc acum Ploieștiul și județul Prahova nici nu vor face nimic pentru noi ci doar pentru ei și pentru cei care i-au pus acolo că doar trebuie să-și plătească datoriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here