andrei volosevici primaria ploiesti
Criticat în mai multe rânduri de colegii de partid, cel mai recent pe tema clauzei de confidenţialitate privind studiul de prefezabilitate aferent viitorului spital municipal, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre relaţia cu liderii partidului şi consilierii locali, reclamând că aceştia din urmă sunt puşi în situaţii “jenante” şi “ridicole”, “din voinţa preşedinţilor”.

Discuţia a plecat de la clauza de confidenţialitate, primarul explicând luni, în timpul unei conferinţe de presă, că aceasta a fost solicitată de divizia de investiţii a Băncii Mondiale, autorul studiului de prefezabilitate, şi aprobată de consilierii locali încă din decembrie, când au votat pentru începerea lui. “Nimeni nu citeşte hârtiile, aveţi cel puţin 12 consilieri habarnişti, alături de un senator”, a afirmat primarul Ploieştiului, care a catalogat în mai multe rânduri reacţiile publice ale reprezentanţilor PNL Ploieşti, partidul din care şi el face parte, drept “jenante” sau “ridicole”.

Senatorul la care face referire este Roberta Anastase, preşedintele PNL Ploieşti. N-a fost scutit de critici nici Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova şi al Consiliului Judeţean, căruia i s-a reproşat că, prin poziţia sa, a făcut ca Ploieştiul să cedeze către CJ un teren de 15 hectare lângă Spitalul Judeţean, existând acum discuţii şi pentru unul de aproape 70 de hectare la Parcul Municipal Vest.

Esența scandalului din PNL: consilierii liberali îi cer primarului din același partid să anuleze clauza de confidențialitate votată de ei

“Citeam o ştire că PNL Ploieşti s-a detaşat de mine. N-am nici cea mai mică problemă în sensul acesta, pentru că în mod sigur suntem cam departe unii de alţii. O spun cu amărăciune, dar în acelaşi timp nu o pot nega. Spun totuşi că am reuşit, şi prin efortul meu, să trag în sus lista PNL, lista de consilieri locali, lista de parlamentari şi în mod sigur niciodată proiectul meu administrativ nu a fost să vindem pe bucăţi terenul Ploieştiului şi investiţiile făcute de ploieşteni. Vă aduc aminte că prin hotărâre de Consiliu Local s-au dat 15 hectare la nord şi nici până în momentul acesta nu s-a făcut vreo plată. O să vă rog să vă amintiţi că am îngtrebat în şedinţa de Consiliu Local «Facem infrastructura medicală, foarte bine, dar nu vreţi mai întâi să vedem tema de proiectare, pe câte hectare se întinde acest spital judeţean ca să luaţi o decizie în cunoştinţă de cauză?»… nu s-a întâmplat. O altă chestiune care mi s-a părut jenantă a fost că în acel manifest al PNL-ului se spune că trebuie să luăm decizii transparente pe proiectele mari. Cu trei ore înainte de şedinţa de Consiliu de pe 30 iunie, la solicitarea domnului viceprimar Nicodim a fost făcut proiect de hotărâre prin care am preluat 86 de hectare de teren, adică o pârloagă. Unde a fost dezbaterea? Dacă acesta e principiul, unde a fost dezbaterea pe cele 15 hectare? Şi aştept cu drag dezbaterea pe cele 69 de hectare care se doresc a fi luate, inclusiv Parcul Municipal Vest, investiţie de cinci milioane de euro şi aproape un milion de euro tot ce înseamnă întreţinerea şi administrarea în zona respectivă”, a afirmat primarul Andrei Volosevici.

Semnal de alarmă privind indicele de spaţiu verde din Ploieşti şi investiţiile propuse la Parcul Municipal

“Mi-aş dori mai multă responsabilitate. Înţeleg că sunt o ţintă, nu am o problemă cu asta, ca să spun aşa ţin la tăvăleală. Dar hai totuşi să lucrăm un pic mai mult şi să ne dăm seama de ridicolul în care, poate prin voinţa preşedinţilor de partid, sunt puşi nişte consilieri!”, a încheiat acesta.

PNL Ploieşti a reacţionat în urma conferinţei, pe un ton mult mai blând, limitându-se să-i transmită mulţumiri lui Andrei Volosevici după ce acesta a anunţat renunţarea la acordul de conficenţialitate pe care consilierii erau nevoiţi până acum să-l semneze ca să aibă acces la studiul de prefezabilitate: “Grupul consilierilor locali PNL mulţumeşte domnului primar Andrei Liviu Volosevici pentru soluţionarea solicitării noastre de scoatere de sub incidenţa clauzei de confidenţialitate a raportului elaborat de o substructură a Băncii Mondiale cu privire la posibilitatea realizării Spitalului Municipal de Urgenţă Ploieşti. Suntem convinşi că, în calitatea sa de iniţiator al proiectului de HCL din luna decembrie a anului 2021, cât şi de negociator al contractului, a înţeles perfect nevoia imperativă de transparenţă cu privire la toate documentele referitoare la acest proiect”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here