O fotografie postată, luni 6 februarie 2023, pe contrul de Instagram al Primăriei Municipiului Ploiești vine să alimenteze și mai mult zvonurile conform cărora primarul Andrei Volosevici, în prezent suspendat din PNL, se va alătura echipei PSD Prahova.

În respectiva fotografie, edilul municipiului Ploiești s-a fotografiat alături de Mircea Cosma, liderul din umbră al filialei județene a PSD, dar și de prefectul Virgil Nanu și el social democrat.

Fotografia respectivă a fost realizată cel mai probabil în fața CET Brazi și este însoțită de un mesaj în care este anunțat faptul că a fost pusă în funcțiune o instalație de cogenerare care va permite Ploieștiului să asigure un surplus de 20 la sută la capacitatea de furnizare a gigacaloriei.

În textul care însoțește fotografia nu sunt explicații cu privire la prezența fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma. Acesta din urmă nu mai ocupă nicio funcție politică sau în aparatul administrativ care să justifice prezența lui aluturi de primarul Ploieștiului sau de prefectul județului Prahova.

Încă din vara anului trecut au apărut zvonuri conform cărora Andrei Volosevici se pregătește să se alăture echipei PSD Prahova și să candideze pentru un al treilea mandat din partea acestui partid. Mai mult chiar i s-ar pregăti chiar și o funcție politică, cea de lider al organizației municipale a PSD.

Aceste discuții au apărut în spațiul public odată cu scandalurile notorii dintre Roberta Ansatase, președintele PNL Ploiești, și Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, pe de o parte și primarul Andrei Volosevici.

Acesta din urmă chiar a și fost suspendat din PNL, în decembrie 2022, după o lungă serie de acuzații reciproce, pe fondul crizei apei calde și a căldurii din Ploiești. Decizia de suspendaere a primarului din PNL a fost luată în Biroul Permanent Judeţean al partidului, cu 20 de voturi pentru din 27.

Andrei Volosevici nu a negat niciodată zvonul că se va alătura echipei PSD Prahova, dar nici nu l-a confirmat.

Pe de altă parte, nu toți social democrații prahoveni sunt încântați de cooptarea lui Andrei Volosevici în echipă.

Se vorbește despre mișcări importante și în PSD Prahova, iar principal vizat se pare că este chiar Bogdan Toader, președintele în funcție al organizației județene.

Acesta ar urma să fie înlocuit din funcție, tocmai pentru că nu este de acord cu venirea lui Volosevici în PSD. Locul lui Toader urmează să fie preluat de Laura Moagher și ulterior de Virgil Nanu, actualul prefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here