fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Angajată ANAF Ploiești, reținută de DNA într-un dosar de corupție

Citește Și

- Reclamă -

O angajată ANAF Ploiești a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii DNA într-un dosar de corupție.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, este vorba despre Nae Nicoleta Lucia, consilier în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice – ANAF Ploiești, care este acuzată de complicitate la trafic de influență.

Procurorii au făcut și un flagrant în această cauză.

- Reclamă -

Alături de consilierul de la ANAF Ploiești, a fost reținut și un alt inculpat, G.M., pentru trafic de influență.

Cei doi vor fi duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Sunt acuzați că au solicitat 60.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-și trafica influența pe care au lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari de la Registrul Comerțului și că-i va determină să dispună radierea a două firme care înregistrau datorii la stat.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA:

Un consilier din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Ploiești reținut pentru 24 de ore de DNA într-un dosar de corupție

- Reclamă -

Procurorii din cadrul Direcției Naționale au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a inculpaților:

G.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență,

NAE NICOLETA LUCIA, consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

- Reclamă -

În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei Nae Nicoleta Lucia, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat.

În contextul menționat mai sus, la data de 04 iunie 2024, inculpatul G.M. ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 iunie 2024, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...