a data de 10.10.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei V.F., registrator medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova la data faptei, pentru săvârșirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În fapt, la data de 12.04.2017, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost  înregistrat denunţul unei persoane prin care arăta că, în vara anului 2013, i-a remis numitei V.F. suma de 2.900 euro pentru a-şi trafica influenţa asupra unor funcţionari din cadrul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, pentru ca soţia sa să fie angajată pe un post de asistent medical în cadrul aceluiași spital.

Întrucât până în cursul lunii martie 2017, persoana nu a fost angajată pe postul dorit, denunţătorul i-a solicitat inculpatei V.F. restituirea sumei de 2.900 euro, aspect confirmat de către aceasta printr-un angajament scris, datat şi semnat personal, plata urmând să se efectueze în două tranşe. Întrucât inculpata nu şi-a onorat promisiunea, denunțătorul a sesizat aceste aspecte organelor de cercetare penală.

În luna septembrie 2017, au fost scoase la concurs mai multe posturi de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar V.F. a promis că, în contul sumei de 2.900 euro, la care s-ar fi adăugat cel mult 1.000 euro, va interveni pe lângă persoane cu funcţii de decizie în cadrul instituţiei spitaliceşti în scopul menționat. În urma concursului, soția denunțătorului a fost declarată ,,respins”.

Având în vedere cele constatate în urma administrării probatoriului, la data de 08.09.2017, ofiţerii S.J.A. Dolj au pus în executare un mandat de aducere, V.F. fiind adusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectă şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind instituită măsura preventivă a controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here