Mai mulţi angajaţi ai Senatului sunt anchetaţi într-un caz de eliberare de adeverinţe pentru credite CAR, potrivit unor surse din Senat. Prejudiciul cauzat este de 5.700.000 de lei, potrivit unui comunicat al Poliției Prahova.

Secretarul general al Senatului, Mario Oprea a declarat pentru News.ro că în data de 23 septembrie au primit o Ordonanţă de predare a unor documente, din partea Inspectoratului de Politie Prahova, iar aceste documente au fost trimise încă de atunci, iar Senatul a solicitat Parchetului Prahova să le comunice dacă există calitatea de suspect şi dacă s-a dispus începerea umăririi penale în cazul vreunei persoane din acea listă. El a menţionat că încă nu au primit niciun răspuns.

”Singurul lucru pe care îl pot confirma este faptul că la Senat în data de 23 septembrie a venit o Ordonanţă de predare a unor documente, din partea Inspectoratului de Politie Prahova, iar aceste documente au fost trimise încă de atunci”, a spus secretarul general al Senatului, el precizând că ”nu este vorba de nicio descincdere DIICOT la Senatul României.

Mario Oprea a precizat că Senatul a solicitat imediat Parchetului Prahova să le comunice dacă există calitatea de suspect a vreunei persoane incluse în lista din dosar şi dacă s-a dispus începerea umărării penale, iar până acum nu s-a răspuns.

Oprea a arătat că, până când nu vor avea răspunsul Parchetului, Senatul nu poate aplica prevederile legii 7 din 2006 care în cele două condiţii, când persoana vizată are calitatea de suspect şi s-a dispus începerea umărării penale, în acel moment, pot fi date şi sancţiuni, respectiv suspendare din funcţie.

Mario Oprea a arătat că sunt mai multe persoane în acea solicitare, dar, pentru că faptele cercetate sunt începând cu 2015, în prezent, dintre acele persoane, unele şi-au încheiat contractul cu instituţia. Totuşi, opt dintre persoane sunt încă angajate ale Senatului, a mai spus el.

Potrivit unor surse din Senat, solicitarea ar avea legătură cu eliberarea unor adeverinţe de împrumut la CAR, arată news.ro

Poliția Prahova anunța în data de 15 septembrie că au efecuat șapte percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Potrivit unui comunicat de presă, opt persoane, cu vârste cuprinse între 39, respectiv 72 de ani, au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierilor.

Prejudiciul cauzat este de 5.700.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate 8 telefoane mobile, 13.000 de lei și numeroase înscrisuri.

.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here