Mai mulți angajați ai unor instituții publice din Ploiești acuză că sunt forțați să participe la mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie! Este vorba despre angajați ai societății de transport public în comun, Transport Călători Express S.A., ai societății Hale și Piețe S.A. și ai Agenției pentru Protecția Mediului Prahova!

“De ani de zile sunt angajată la Mediu în Ploiești, nu credeam să ajung să trăiesc ziua în care voi fi obligată să ies în stradă de către superiori.”, scrie o angajată APM Prahova.

Directorul APM Prahova: “E o tâmpită!”

În replică, directorul APM Prahova spune că nu este adevărat și că nicio persoană din conducerea Agenției nu este membru PSD.

“Eu pe cine să omor dacă nu am nume?! În primul rând mitingul de sâmbătă este unul politic. Pe partea de sindicat, nu a venit nimeni să îmi ceară așa ceva, nu se pune problema. E o tâmpită, cum să oblig la așa ceva? M-ați văzut, sunt cu mințile la creier, cum să dau ordin politic pe instituție publică?! Asta e o prostie, în niciun caz nu am făcut așa ceva și să vină cu înregistrări sau cu înscrisuri că am trimis eu pe cineva acolo… Nu există, în funcțiile de conducere de aici nu este niciun PSD-ist. Noi suntem toți cu examen, nu avem niciun fel de probleme, nu există așa ceva, eu nu am fost informat, nu a venit nimeni la mine. Să vină să se plângă la mine că l-am trimis eu sâmbătă la miting. Dacă el are o problemă sau ea sau cine o fi are o problemă că partidul l-a trimis, e problema cu partidul, dar eu n-am trimis pe nimeni, Doamne ferește!”, a declarat pentru ziarul Incomod Florin Diaconu, șeful APM Prahova.

Un angajat al Hale și Piețe susține că atât directoarea Mariana Pepelea (ALDE), cât și viceprimarul George Pană (ALDE), fac presiuni în rândul angajaților, dar și al comercianților, să meargă la miting.

“Lucrez la S.C. Hale și Piețe S.A. Ploiești, instituție aflată în subordinea primăriei. Se fac presiuni asupra mea de către viceprimarul A.L.D.E., directoarea instituției cât si membrii consiliului de administrație să particip la acel miting de pe data de 9, deși nu sunt membru al unui partid. Conducerea instituției este formată din alianța PSD-ALDE. Se fac presiuni și asupra comercianților de către directoare, care sunt amenințați că vor fi evacuați.”, se arată în alt mesaj.

Viceprimarul ALDE: “este o chestie josnică, să nu spun altfel”

“Am văzut chiar o postare, că a fost o emisiune TV aseară nu știu la ce post și am făcut publică poziția mea pe Facebook în urmă cu vreo câteva minute. Am pus adineauri acolo, este o chestie josnică, să nu spun altfel, n-am niciun fel de atribuție cu privire la comercianți, contractele pe care le au, perioada de desfășurare a activităților acolo și nici nu cunosc pe vreunul din ei, nici direct, nici indirect, nici prietenie, nici relații de serviciu sau profesionale și când apare câte-o chestie d-asta nu pot să o tratez decât ca pe o mare, mare minciună. Am pus câteva vorbe pe Facebook”, a declarat viceprimarul George Pană pentru ziarul Incomod.

“Înțeleg că sunt acuzat pentru faptul că “am amenințat cu evacuarea comercianții care vând pe platoul Halelor Centrale” dacă aceștia nu vor participa la mitingul din data de 09 iunie.

Pot spune că este cea mai mare minciună care ar fi putut fi promovată în acest context.
Dincolo de faptul că nu am absolut nici o atribuție în gestionarea contractelor comercianților trebuie spus că nu am absolut nici un fel de relație de prietenie sau profesională cu vreunul din ei.

Pot însă să mă gândesc la faptul că lupta mea dusă în vederea construirii noii piețe centrale agroalimentare naște se pare unele pasiuni din partea adversarilor realizării acestei nevoi absolute pentru Ploiești și ploieșteni, pasiuni care dincolo de dorința de a bloca un astfel de proiect se regăsesc inclusiv în astfel de minciuni.

O astfel de “presiune” nu există iar cei care mă cunosc știu cu siguranță că acest mod de manifestare nu mă caracterizează.”, a scris viceprimarul pe pagina sa de Facebook.

Directorul Hale și Piețe S.A., Mariana Pepelea (ALDE), nu a răspuns la apelul telefonic dat de reporterul Incomod.

Sesizări există, însă, și cu privire la operator public de transport în comun, TCE S.A..

“Angajaților TCE li s-a dat o listă pe care să confirme prezența la miting. Vor primi 50 lei 3 mici și o bere.”, se arată într-un alt mesaj.

Directorul TCE: “Asta e fâs!”

”Nu am o astfel de informație, nu cred că cineva din interiorul societății și-a permis să facă așa ceva. Și-a dat nume, prenume, știți că e angajat TCE?! Asta e fâs! Eu nu am auzit de… Vă dați seama că nu permit așa ceva în societate. Mi se pare că este o informație falsă. La mine în societate eu așa ceva nu am permis. Nu permit să se facă politică în interiorul societății. Listă să plece cineva la miting la PSD nu cred că există. Eu nu am auzit așa ceva. Nu cred că cineva își permite să facă așa ceva, politică în interiorul societății, cu liste, nu cred așa ceva. Cine își permite așa ceva va suporta rigorile Regulamentului de Ordine Interioară. Și o face pe proprie răspundere, cu riscurile de rigoare, dacă face așa ceva, dacă este prins din interiorul societății că implică societatea în politică.”, a declarat pentru ziarul Incomod Alexandri Nicolae, director TCE S.A..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here