Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță declanșarea unor proteste în toată țara. FSANP spune că angajați din poliție, penitenciare și militarii rezerviști vor picheta în fața Guvernului dar și în fața prefecturilor din Iași, Timiș și Cluj.

Protestele vor avea loc joi, 23 decembrie, și au ca scop aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare și actualizarea pensiilor militare.

Redăm mai jos comunicatul integral:

“Începând cu data de 23.12.2021, ora 12:00, angajații din poliție penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în toată. Protestele se vor desfășura la Guvernul României (București – Piața Victoriei) și la prefecturile județelor Iași, Timiș și Cluj.

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer:
• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
• actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.

Creșterea volumului activităților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cauzată de contextul epidemiei de COVID-19, impune, din partea clasei politice, obligația respectării promisiunilor și a eliminării discriminărilor față de alte categorii de personal din sectorul public.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here