Sursă foto facebook Ploiestii

Angajați ai operatorului de salubritate Rosal au vandalizat luni, 12 iulie, mai multe coșuri de gunoi din centrul Ploieștiului (foto sus). Potrivit directorului Poliției Locale Ploiești, Cătălin Ionuț Anton, este vorba despre o parte dintre angajații care au protestat înainte în fața primăriei Ploiești.

Aproximativ 50 de angajați ai operatorului Rosal au protestat astăzi, inițial în fața primăriei, pentru că nu și-au primit salariile. Însă, reprezentanții municipalității susțin că nu se pot implica în această problemă, întrucât este vorba despre o firmă privată, iar primăria a achitat toate facturile către Rosal.

Nemulțumiți că nu și-au primit banii, oamenii au plecat din fața primăriei și au mers să continue protestul la sediul Rosal din incinta stadionului Ilie Oană. Pe drum, însă, o parte dintre aceștia au vandalizat coșurile de gunoi de pe stradă, cele prinse de stâlpi, demontându-le și aruncând gunoaiele pe jos, a declarat pentru ziarul Incomod directorului Poliției Locale Ploiești, Cătălin Anton.

Potrivit acestuia, Poliția Locală Ploiești a aplicat șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 lei angajaților Rosal care au vandalizat coșuri de gunoi.

De asemenea, opt persoane au fost sancționate și de Poliția Națională cu avertisment pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, șapte dintre persoane fiind cele care au fost amendate de Poliția Locală:

“În intervalul orar 9:30-13:15, angajații unei societăți de colectare a deșeurilor din municipiul Ploiești au organizat un protest spontan în fața Primăriei Municipiului Ploiești, având drept scop manifestarea nemulțumirii cu privire la neplata drepturilor salariale.
În jurul orei 11:00, o parte dintre protestatari s-au deplasat către sediul societății, iar pe traseul de deplasare au împrăștiat gunoiul din coșurile de gunoi amplasate pe domeniul public. Persoanele au fost identificate de către polițiști și sancționate conform Legii nr.61/1991.”, au transmis reprezentanții IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here